Μπλατ – Πιτίνο: η πρώτη μάχη

Μπλατ – Πιτίνο: η πρώτη μάχη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H… αμερικανοποίηση των πάγκων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει το σημερινό (21.00) ελληνικό ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Ο «παλιός» Ντέιβιντ Μπλατ στους «ερυθρόλευκους» και ο «νέος» Ρικ Πιτίνο στους «πράσινους» ετοιμάζονται για την πρώτη τους μονομαχία.

Στη… φραστική προετοιμασία του αγώνα στο ΣΕΦ, στο οποίο έχουν εξαντληθεί τα 14.000 εισιτήρια από τους οπαδούς των γηπεδούχων, ο Αμερικανοϊσραηλινός Μπλατ «έριξε το γάντι» στον Πιτίνο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο αλλά και τις αγωνιστικές αλλαγές που ενδεχομένως έχει ετοιμάσει.

«Θα δει κάτι διαφορετικό που ίσως δεν το έχει ξαναδεί. Συμμετείχε σε πολλά μεγάλα παιχνίδια. Φαντάζομαι πως θα απολαύσει την ατμόσφαιρα. Αρχικά, κάθε αλλαγή προπονητή, δημιουργεί αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών. Είμαι σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι και θα δούμε διαφορετικά πράγματα», τόνισε ο Μπλατ που θεωρεί ότι η παρένθεση της κακής απόδοσης στο τελευταίο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα θα «κλείσει» με την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του: «Είμαστε πολύ πεινασμένοι για να κάνουμε μία καλή εμφάνιση», υπογράμμισε.

Μπλατ – Πιτίνο:  η πρώτη μάχη-1

Η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του Ολυμπιακού και του Ρικ Πιτίνο σε αυτόν του Παναθηναϊκού δίνει ξεχωριστή σημασία στο σημερινό ντέρμπι των «αιωνίων» που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Στον Παναθηναϊκό, η συμμετοχή των Παππά και Λάνγκφορντ έχει αυξημένες πιθανότητες, αλλά θα κριθεί οριστικά το μεσημέρι από το ιατρικό επιτελείο και τη βούληση των παικτών. Ο Πιτίνο έχει δει σε βίντεο περισσότερα από 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και πιστεύει ότι η πίεση στην περιφέρεια του αντιπάλου του θα είναι καθοριστική για τον έλεγχο του ρυθμού. Πριν από τον αγώνα οπαδοί βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ όπου εμψύχωσαν τους «πράσινους».

Διαιτητές θα είναι οι Λοτερμόσερ, Γιόβσιτς και Νέντοβιτς.

Τα παιχνίδια Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα – Νταρουσάφακα και Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια θα ολοκληρώσουν την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας.

• Ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος επέλεξε τον Αρη για να έχει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή