Το Μαξίμου καλύπτει τον Πολάκη και επιτίθεται στη Ν.Δ.

Το Μαξίμου καλύπτει τον Πολάκη και επιτίθεται στη Ν.Δ.

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Νovartis, το κουβάρι της οποίας άρχισε και πάλι να ξετυλίγεται μετά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη. Η Ηρώδου Αττικού αρχικά δεν πήρε θέση και τα φώτα έπεσαν πάνω στη διπλή επίθεση Πολάκη σε δικαστές και εισαγγελείς, που συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς κρίθηκε ως ευθεία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Με το πέρας σχεδόν ενός 24ώρου και αφού είχε προκληθεί σάλος από τις παρεμβάσεις Πολάκη, ήρθε η πρώτη αντίδραση από την κυβέρνηση. Χωρίς να κάνει κάποια αναφορά, είτε θετική είτε αρνητική στα λεγόμενα του υπουργού, κάτι που μεταφράζεται ουσιαστικά ως κάλυψή του, η κυβέρνηση επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, συγκρίνοντας μάλιστα την υπόθεση Novartis με εκείνη της Siemens. «Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης, όπως και η Ν.Δ., σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Ισως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκομένου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο Χριστοφοράκο και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens» σημείωνε αρχικά η ανακοίνωση, συνεχίζοντας με υπονοούμενα: «Ισως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί. Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση κατέληγε χρησιμοποιώντας την παροιμία πως «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Είναι δεδομένο πως στο Μαξίμου ποντάρουν πολλά στις υποθέσεις σαν αυτή της Novartis και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επενδύσουν πολιτικά αλλά και επικοινωνιακά στην αξιοποίησή τους, που θεωρείται πως μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό δημοσκοπικής ανάκαμψης. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την αντίδραση του Μαξίμου ακολούθησε άτυπη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με την οποία επέκρινε τη Ν.Δ. για κάλυψη του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα.

Μήνυμα προς Καμμένο

Την ίδια ώρα, το βλέμμα του Μαξίμου είναι στραμμένο στη συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα αναμένονται λίαν συντόμως να διαδραματιστούν στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ τελειώνει και το μείζον για την κυβέρνηση είναι να γίνει με βελούδινο τρόπο και να μην προκληθούν προβλήματα από την «αποκόλληση» έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σαφέστατα ήταν τα όσα είπε πρόσφατα –Στο Κόκκινο– ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Πρέπει να δούμε πώς εννοεί τελικά ο χώρος των ΑΝΕΛ, ποια στάση θα επιλέξει με βάση τη διαφωνία ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών. Οχι μόνο για τη μη ψήφιση, αλλά την επίδραση της διαφωνίας στη στάση των ΑΝΕΛ απέναντι στην κυβέρνηση συνολικότερα» ήταν η φράση, προσθέτοντας πως «θεωρώ πως –αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη διαφωνία που έχουν στο συγκεκριμένο ζήτημα-– δεν πρέπει τελικά να υιοθετηθεί μία στάση τέτοια που να ακυρώσει αυτή την πορεία της κυβέρνησης, που ξεκίνησε από κοινού το 2015 και έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν αξίζει αυτό ούτε στους ΑΝΕΛ ούτε στην κυβέρνηση συνολικότερα».

Ουσιαστικά ο Πάνος Σκουρλέτης έστειλε μήνυμα στον Πάνο Καμμένο πως το διαζύγιο είναι αποδεκτό, όχι όμως και η ακύρωση της κυβέρνησης στην προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή