Κοτόπουλο με ρύζι και τραγανό φιδέ (σαν ατζέμ πιλάφι)

Κοτόπουλο με ρύζι και τραγανό φιδέ (σαν ατζέμ πιλάφι)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέροχο, απλό φαγητό, με ένα εξαιρετικό κολπάκι για το ρύζι για να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει σπυρωτό: το βράζουμε λίγο, το ξεπλένουμε και μετά το μαγειρεύουμε.

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 25΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 γρ. φιδές, χοντροσπασμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κάρδαμου, κοπανισμένοι (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και κρύο νερό, τόσο που να το καλύπτει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει μία βράση.

Αδειάζουμε σε σουρωτήρι, ξεπλένουμε με νερό της βρύσης και στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον φιδέ για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανός.

Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και περιχύνουμε με 500 ml νερό (αν έχουμε στο ψυγείο μας σπιτικό ζωμό κότας, τον προτιμάμε, θα νοστιμίσει σε βάθος το φαγητό μας).

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να φουσκώσει το ρύζι.

Προσθέτουμε τον φιδέ και το κάρδαμο (αν βάλουμε), ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Συνοδεύουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και πράσινη σαλάτα με καρύδια.

Tι πίνουμε: Λευκά και ροζέ κρασιά είναι μια θαυμάσια επιλογή. Όμως, για τα κοπανάκια με τη σάλτσα σόγιας θα διάλεγα ένα απαλό Cabernet Sauvignon χαρμάνι με Αγιωργίτικο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή