ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα με πράσα και αρωματικά

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Όσπρια, Φασόλια, Πράσα, Σελινόριζα, Καρότο, Σούπες, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10

Η ζωντανή γεύση του πελτέ (αρτυμένου με ξύσμα πορτοκαλιού, δυόσμο και μπούκοβο), τον οποίο βάζουμε την τελευταία στιγμή στην κατσαρόλα, δίνει ξεχωριστή γεύση στη φασολάδα μας.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  • 2 μεγάλα πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1 μικρή σελινόριζα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας  
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
  • 1/3-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.

Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ