WIND: Με αυξημένη χρήση mobile data και οι φετινές γιορτές

WIND: Με αυξημένη χρήση mobile data και οι φετινές γιορτές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική  αύξηση σημείωσε και φέτος η κίνηση δεδομένων στο  Δίκτυο 4G και 4G+ της WIND τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι συνδρομητές WIND αξιοποίησαν τα πλεονεκτήματα του δικτύου και εκτόξευσαν την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα, τo διάστημα από 23/12/2018  – 1/1/2019 η κίνηση του Δικτύου 4G/4G+  της WIND σημείωσε αύξηση της τάξεως του 80%. Ο όγκος δεδομένων άγγιξε τα 800 ΤΒ  σημειώνοντας αύξηση 50%  σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο όγκος δεδομένων την πρώτη μέρα του χρόνου ξεπέρασε τα 85 ΤΒ  ενώ σημείωσε αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με πέρσι.

Οι νομοί που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση όγκου δεδομένων ήταν ο νομός Ευρυτανίας(>400%), Ημαθίας (>200%), Γρεβενών (>200%) και Τρικάλων(>100%).

Απόλυτος κυρίαρχος στη χρήση Mobile Data αναδείχθηκε το Facebook το οποίο αποτέλεσε το 30% της συνολικής κίνησης data. Ακολούθησε το YouTube με 23%. Οι γιορτινές ημέρες καταγράφηκαν βεβαίως και στο Instagram που ήρθε στην 3η  θέση ενώ λιγότερη κίνηση είχαν το Twitter και το Νetflix.

Το δίκτυο 4G/4G+ της WIND ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στην εορταστική περίοδο με το εξειδικευμένο προσωπικό να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή