Σενάριο διαχείρισης «χάους» με κλειστή Μάγχη εκπονούν οι Βρετανοί

Σενάριο διαχείρισης «χάους» με κλειστή Μάγχη εκπονούν οι Βρετανοί

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάριο διαχείρισης χάους με συνωστισμό φορτηγών  στο λιμάνι του Ντόβερ που θα μπορούσε  ένα προκληθεί από αιφνίδια διακοπή στην ακτοπλοΐκή σύνδεση της Μάγχης, επεξεργάζονται οι βρετανικές αρχές, προετοιμαζόμενες για ένα ενδεχόμενο άτακτου brexit.

Η Βρετανία θα διεξαγάγει το συγκεκριμένο τεστ τη Δευτέρα και σε αυτό θα εμπλέκονται 150 φορτηγά που θα κινούνται μεταξύ του κατηργημένου αεροδρομίου του Μάνστον (που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης) και του Ντόβερ, ώστε να διαπιστωθεί τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στην κίνηση της οδού.

Το Ντόβερ είναι η μεγαλύτερη πύλη της Βρετανίας προς την ηπειρωτική Ευρώπη  με περισσότερα από 16.000 φορτηγά να περνούν -τις ημέρες αιχμής- στο γαλλικό λιμάνι του Καλέ, μεταφέροντας τα από αναλώσιμα αγαθά μέχρι ιατρικά είδη και βιομηχανικά προϊόντα απαραίτητα για τη λειτουργία των εργοστασίων.

Σενάριο διαχείρισης «χάους» με κλειστή Μάγχη εκπονούν οι Βρετανοί-1

Εάν αίφνης επιβληθούν τελωνειακοί έλεγχοι, είναι πιθανόν να δημιουργηθούν  ουρές φορτηγών που θα κατευθύνονται προς το Ντόβερ.

Τo ενδεχόμενο για ένα άτακτο Brexit οδηγεί τις βρετανικές αρχές σε διάφορες δοκιμές διαχείρισης κρίσεων. Χθες ο Guardian αποκάλυψε ότι περίπου 1.000 αστυνομικοί από την Αγγλία και τη Σκωτία πρόκειται να ξεκινήσουν εκπαίδευση ώστε να είναι έτοιμοι για μια επιχείρηση τήρησης της τάξης στη Βόρεια Ιρλανδία, σε περίπτωση που ένα Brexit χωρίς συμφωνία οδηγήσει σε ξέσπασμα βίας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η απόφαση λήφθηκε κατόπιν αιτήματος της τοπικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Βόρειας Ιρλανδίας για ενίσχυση ενόψει του ενδεχόμενου βίας, εφόσον προκύψει ανάγκη επαναφοράς των «σκληρών» συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Η εκπαίδευση των συγκεκριμένων αστυνομικών αναμένεται να αρχίσει εντός του τρέχοντος μήνα.

Η παρουσία Άγγλων αστυνομικών στους δρόμους της Βόρειας Ιρλανδίας θα εξόργιζε τους την πλειονότητα του πληθυσμού που ανέκαθεν αντετίθετο στην υπαγωγή της επαρχίας στο στέμμα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή