Τουρκική οργή για τις ελληνικές ευχές του δημάρχου Αδριανούπολης

Τουρκική οργή για τις ελληνικές ευχές του δημάρχου Αδριανούπολης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργή μερίδας της τουρκικής κοινής γνώμης, και ειδικά των εθνικιστών και των ισλαμιστών του Ερντογάν, προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκουργκάν να αναρτήσει πανό που εύχεται στους έλληνες τουρίστες για το νέο έτος ως «δήμαρχος Αδριανούπολης» αντί για δήμαρχος Εντιρνέ (Edirne). Tα πανό έχουν αναρτηθεί σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις καθώς ο δήμαρχος Αδριανούπολης είναι στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικoύ Λαϊκού Κόμματος.

Τουρκική οργή για τις ελληνικές ευχές του δημάρχου Αδριανούπολης-1

Πολλοί Τούρκοι απορρίπτουν το «Αδριανούπολη» ως «βυζαντινή ονομασία». «Γιατί να μην γράφουμε και ‘’Κωνσταντινούπολη;» διερωτάται ένας χρήστης στο Twitter. Έως στιγμής, ο Ρετζέπ Γκουργκάν δεν έχει απαντήσει στην κριτική που δέχεται.

Ο Γκουργκάν ανάρτησε παρόμοιο πανό και στη βουλγαρική γλώσσα  με τη διαφορά ότι σε αυτό αναφέρεται ως «δήμαρχος Εντιρνέ».

Η Αδριανούπολη αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό για Έλληνες και Βούλγαρους, καθώς βρίσκεται στα σύνορα των δυο χωρών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή