Απάντηση Τραμπ στην Πέλοζι: Πώς μπορείς να καθαιρέσεις έναν πρόεδρο τόσο επιτυχημένο όσο εγώ;

Απάντηση Τραμπ στην Πέλοζι: Πώς μπορείς να καθαιρέσεις έναν πρόεδρο τόσο επιτυχημένο όσο εγώ;

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 78χρονη «γερόλυκος» των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόσι εξελέγη χθες πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ – η τρίτη σημαντικότερη βαθμίδα ιεραρχίας της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Ξεκινώντας την «δύσκολη» μάχη εναντίον του αμερικανού προέδρου, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλέον ελέγχουν οι Δημοκρατικοί με την Πελόζι – ενέκρινε σχέδια νόμου για να τερματιστεί η μερική αναστολή υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown), που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, πριν αναλάβει εκ νέου το αξίωμα της προέδρου της Βουλής (η πρώτη φορά ήταν από το 2007 έως το 2011), η 78χρονη Δημοκρατική άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, ανάλογα με το περιεχόμενο του πορίσματος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη νίκη της Πελόζι,  ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την αυτάρεσκη απάντησή του : «Πώς μπορείτε να καθαιρέσετε έναν πρόεδρο που κέρδισε ίσως τις μεγαλύτερες εκλογές όλων των εποχών (δεν υπήρξε Συμπαιγνία με τη Ρωσία, ήταν οι Δημοκρατικοί που την έκαναν), που είχε τα πιο επιτυχημένα πρώτα δύο χρόνια οποιουδήποτε προέδρου και είναι ο πιο δημοφιλής Ρεπουμπλικάνος στην ιστορία του κόμματος με 93%;», διερωτήθηκε μέσω twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Δημοκρατικοί θέλουν να με καθαιρέσουν επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν το 2020», πρόσθεσε σε επόμενο τουίτ του Τραμπ, 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή