Τρεις δραστηριότητες πιο… έξυπνες από τα έξυπνα κινητά

Τρεις δραστηριότητες πιο… έξυπνες από τα έξυπνα κινητά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών είναι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου. Το 2018, αυτά τα 253 εκατομμύρια των Αμερικανών ξόδεψαν 1.380 δολάρια και 1.460 ώρες στα κινητά τους τηλέφωνα και τις υπόλοιπες φορητές συσκευές τους. Αυτό σημαίνει ότι δαπάνησαν 91 ημέρες χωρίς ύπνο. Συνδυαστικά αυτό σημαίνει ότι έμειναν 370 δισ. ώρες ξύπνιοι και σπατάλησαν 349 δισ. δολ. Το 2019 μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

«Φυτέψτε»

Στις περισσότερες δυτικές πολιτείες, τα 1.380 δολάρια που δαπανάτε στο κινητό σας, μπορούν να σας αγοράσουν μία έκταση δύο στρεμμάτων, όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσατε να φυτέψετε 150 δένδρα. Κάθε δένδρο αιχμαλωτίζει 24 κιλά άνθρακα τον χρόνο. Χρειάζεται περίπου τριάντα λεπτά ένας ερασιτέχνης για να φυτέψει ένα δέντρο. Αν κάθε Αμερικανός κάτοχος κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιούσε τον χρόνο και το χρήμα για να φυτέψει δύο στρέμματα με δένδρα, θα μπορούσε να αιχμαλωτίσει 886 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως, αρκετά για να εξουδετερώσει περισσότερο από το 10% των ετήσιων εκπομπών άνθρακα των ΗΠΑ. Αν δεν θέλετε να φυτέψετε, η Εθνική Δασική Υπηρεσία αναφέρει ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους φύτευσης που διαθέτει, αν κάθε χρήστης έξυπνου κινητού της έδινε 60 σεντς. 

«Αγαπήστε»

Μία πρόσφατη μελέτη των ερωτικών σχέσεων μεταξύ φοιτητών, η οποία δημοσιεύθηκε στο Psychology of the Popular Μedia Culture, διαπίστωσε ότι «η εξάρτηση από τα έξυπνα κινητά, συνδέεται με την αβεβαιότητα στις σχέσεις» και ότι «η εξάρτηση των συντρόφων από τα κινητά» προοιωνίζεται μικρότερη ικανοποίηση από τη σχέση. Σύμφωνα με μία άλλη πρόσφατη μελέτη, περισσότερο από το 29% των Αμερικανών θα προτιμούσε να πει όχι στο σεξ για τρεις μήνες, παρά να εγκαταλείψει το έξυπνο κινητό για μία εβδομάδα. Αν παρατήσετε τη συσκευή σας για ένα έτος, θα έχετε χρόνο να κάνετε έρωτα πολλές φορές (με δεδομένο ότι είσαστε σαν τους περισσότερους Αμερικανούς και η ερωτική πράξη κρατά, κατά μέσον όρο 5,4 λεπτά χωρίς τα προκαταρκτικά). Αν όλο αυτό το σεξ δεν σας φέρει κοντύτερα με τον σύντροφό σας μπορείτε να πληρώσετε για τέσσερις ώρες θεραπεία ζευγαριών. Δεν έχετε αρκετό χρόνο; Η διάσημη θεραπεύτρια ζευγαριών Εσθερ Περέλ έχει καταφέρει να φτιάξει τα προβλήματα κάποιων ζευγαριών σε τρεις ώρες.

Κάθε χρόνο δέκα εκατομμύρια πλαστικών αποβλήτων καταλήγει στον ωκεανό. Σύμφωνα με τον Τζορτζ Λεόναρντ της Ocean Conservancy,αν οι Αμερικανοί έδιναν τα χρήματα που δαπανούν για το κινητό στην επίλυση του προβλήματος, «θα υπήρχαν αρκετά χρήματα για να πληρωθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις στη διαχείριση των αποβλήτων στις ασιατικές χώρες για 70 χρόνια». Αν ο χρόνος που αφιερώνουν στα κινητά δινόταν για τον καθαρισμό των ωκεανών, με ρυθμό 2,5 κιλών πλαστικών ανά άτομο την ώρα, «η εθελοντική προσπάθεια μπορούσε να καθαρίσει την ποσότητα πλαστικού που ρυπαίνει τους ωκεανούς κατά 118 φορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή