Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι νέες απειλές για το μέλλον της συγκυβέρνησης, τις οποίες διατύπωσε ο Υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος. Η ένταση στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΟ των ΑΝΕΛ που συγκαλούνται Δευτέρα και Τετάρτη, αντιστοίχως.

Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο υπουργός Αμυνας αποκάλεσε ξανά «ολετήρα» τον κ. Κοτζιά, αλλά επιτέθηκε και στους «συνοδοιπόρους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου, ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Καμμένου σε βάρος του πρώην υπουργού με αφορμή δηκτικές δηλώσεις του δεύτερου σχετικά  με την στάση του κυβερνητικού εταίρου. Στο σχόλιό του το Σάββατο, ο υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Κοτζιά, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα για το εθνικό θέμα. «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα», σημείωνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι «ο ίδιος και το κόμμα του δεν εκβιάζονται».

«Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ,. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία, εμείς ανένδοτο», έγραψε

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο Νews247, δήλωσε ότι «o κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του». Τόνισε δε ότι «δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Η νέα ένταση στη συγκατοίκηση των κυβερνητικών εταίρων έρχεται λίγες ημέρες πριν την καθοριστική συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων όπου η υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών οδηγούν στην εκ των πραγμάτων κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην επίθεση Καμμένου απάντησε από τη Σαμοθράκη όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «δεν θα δειλιάσει μπροστά στο κόστος ή το ρίσκο, μπροστά σε ό,τι θεωρεί εθνικά ωφέλιμο», αποστροφή που ερμηνεύεται ως απάντηση στις απειλές που εκτόξευσε ο κ. Καμμένος για το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Η νέα ένταση στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να απασχολήσει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει την  Δευτέρα  στις 12.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.  Είναι η πρώτη συνεδρίαση για το 2019 και σε αυτή αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ αποφάσισε επίσης ο Πάνος Καμμένος. Οι συνεδριάσεις έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00 (Κοινοβουλευτική Ομάδα) και 11:00 (Εκτελεστική Επιτροπή) στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή