Ισχυρός παγετός τη Δευτέρα, καταιγίδες και νέες χιονοπτώσεις από Τετάρτη

Ισχυρός παγετός τη Δευτέρα, καταιγίδες και νέες χιονοπτώσεις από Τετάρτη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού οπου εξέδωσε η ΕΜΥ. Xαμηλές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις κατα τόπους, και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Πιο αναλυτικά: Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τέταρτη αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς άνεμους στα πελάγη.

Ενδεικτικές των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν είναι οι τιμές που δίδει η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σύμφωνα με το δελτίο του, η θερμοκρασία την τετάρτη θα κυμανθεί από -9 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως -3 βαθμούς), -1 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -5 έως 0 βαθμούς), 5 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 10 βαθμούς στην Κρήτη. Από 1 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Καλυμμένο από χιόνι το 51% της χώρας 

Περίπου το 51% της χώρας είναι καλυμμένο από χιόνι, αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρρίας.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει (προσεγγιστικά λόγω περιοχών με νέφη) τις περιοχές που έχουν χιονοκάλυψη, όπως προκύπτει από ανάλυση δορυφορικών δεδομένων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Ισχυρός παγετός τη Δευτέρα, καταιγίδες και νέες χιονοπτώσεις από Τετάρτη-1

Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές, με την χαμηλότερη θερμοκρασία στην Πτολεμαϊδα -19.1 βαθμούς.

Ισχυρός παγετός τη Δευτέρα, καταιγίδες και νέες χιονοπτώσεις από Τετάρτη-2

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή