ΑΑΔΕ: Πάνω από τις προσδοκίες τα έσοδα το 2018

ΑΑΔΕ: Πάνω από τις προσδοκίες τα έσοδα το 2018

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yπέρβαση του ετήσιου στόχου των εσόδων του Δημοσίου κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ διαπιστώνει, με βάση τα προσωρινά στοιχεία Δεκεμβρίου, ο διοικητής της Aνεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους της Αρχής, ενώ προβλέπει ότι από την οριστικοποίηση των στοιχείων σε λίγες ημέρες θα προκύψει ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση.

Εξάλλου, ο κ. Πιτσιλής σημειώνει ότι στις 31/12/2018 περιορίστηκε το συνολικό απόθεμα των προς επιστροφή φόρων σε περίπου 755 εκατ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ στις 31/12/2017, εκ των οποίων το άνω των 90 ημερών απόθεμα για το οποίο δεν έχουν σταλεί ειδοποιήσεις στους δικαιούχους περιορίζεται σε περίπου 182 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πιτσιλής εκφράζει την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του στους εργαζομένους για τις δύο αυτές εξελίξεις του προηγούμενου έτους, την υπέρβαση των στόχων των εσόδων και την επιτάχυνση των επιστροφών φόρων. Σημειώνει επίσης ότι σταδιακά τίθεται σε εφαρμογή από φέτος το νέο πλαίσιο αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της Αρχής, ενώ το ειδικό βαθμολόγιο και το νέο σύστημα αποδοχών της ΑΑΔΕ είναι έτοιμα να συζητηθούν με την πολιτική ηγεσία, όπως αναφέρει. Ακόμη, αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του 2019 περιλαμβάνει τη δημιουργία χωριστής γενικής διεύθυνσης για την πληροφορική της ΑΑΔΕ, την αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Ελέγχων της ΓΔΦΔ, την οργανωτική αυτονομία των τελωνειακών ελέγχων κ.ά.

Για το 2019, εκτός από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ο κ. Πιτσιλής σημειώνει ότι η ΑΑΔΕ πρέπει να δώσει έμφαση στους εξής δύο άξονες:

• Τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό της υποχρέωσης φυσικής παρουσίας σε ΔΟΥ και τελωνεία για πολίτες και επιχειρήσεις.

• Την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού της Αρχής, την έγκαιρη προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών σε όλες της υπηρεσίες της, τη βελτίωση των εσωτερικών της διαδικασιών και την εξασφάλιση αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ των κεντρικών και των περιφερειακών υπηρεσιών της.

Τέλος, ο κ. Πιτσιλής κάνει αναφορά και στις μετακινήσεις στελεχών που υπηρετούν στην ίδια περιφερειακή μονάδα για πολλά χρόνια, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή