Για να μην «κάτσει» το σουφλέ

Για να μην «κάτσει» το σουφλέ

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα βασικό μυστικό για όγκο στο σουφλέ είναι το πολύ καλό χτύπημα των ασπραδιών σε σφικτή μαρέγκα. 

Για να μην χαθεί ο όγκος του σουφλέ «στεγανοποιούμε» την επιφάνειά του, ώστε ο ατμός στο εσωτερικό να μην διαφύγει. Έτσι, ψήνουμε πρώτα το σουφλέ για λίγα λεπτά στο γκριλ, ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα. 

Τέλος, δεν ανοίγουμε ΠΟΤΕ την πόρτα του φούρνου για να δούμε αν φούσκωσε γιατί ο κρύος αέρας που θα εισέλθει στο φούρνο θα ξεφουσκώσει το σουφλέ στη στιγμή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή