Ν.Δ.: Το Μαξίμου βυθίζει τη χώρα στην αστάθεια

Ν.Δ.: Το Μαξίμου βυθίζει τη χώρα στην αστάθεια

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόλυτο «ξεγύμνωμα» της συγκυβέρνησης παρακολουθεί με ενδιαφέρον η Πειραιώς, προκαλώντας τον Αλ. Τσίπρα είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι διαθέτει την πλειοψηφία των 151, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Την ίδια ώρα, πηγές της Πειραιώς επιμένουν ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έναντι της κυβέρνησης βρίσκεται ακόμη πάνω στο τραπέζι, ωστόσο, κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά ως προς τον χρόνο και τον τρόπο που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο «όπλο».

Με αφορμή τα νέα «παρατράγουδα» στη συγκυβέρνηση, η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βυθίζει τη χώρα σε «επικίνδυνη αστάθεια» σε μια περίοδο που αυτή αντιμετωπίζει «κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα». Η Πειραιώς επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα. Οπως έλεγαν στη Ν.Δ., οι νέοι εκβιασμοί του κ. Καμμένου δείχνουν απλώς τη «σουρεαλιστική αντίφαση των δύο κομμάτων που υποστηρίζουν δύο διαφορετικές γραμμές για τις Πρέσπες» και έκαναν λόγο για το «απόλυτο ξεγύμνωμα της συγκυβέρνησης», καθώς εκτιμούν ότι προφανώς υπήρχε συμφωνία των κ. Τσίπρα και Καμμένου ότι η συμφωνία θα ερχόταν προς ψήφιση τον Μάρτιο και προφανώς αυτή η συμφωνία διερράγη, καθώς ο πρωθυπουργός φέρνει εσπευσμένα τη συμφωνία στη Βουλή, προσεγγίζοντας, όπως διαφαινόταν, βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Ως προς την πρόκληση του Μαξίμου στη Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, πηγές της Πειραιώς έλεγαν «να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και διεμήνυαν ότι η Ν.Δ. θα κάνει «ό,τι περνά απ’ το χέρι της θεσμικά και πολιτικά» για να μην ισχύσει η συμφωνία, αφού κρίνει τον προσφορότερο τρόπο για να χρησιμοποιήσει το κορυφαίο κοινοβουλευτικό όπλο. Θύμιζαν δε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που υποχρεούται να διαπιστώσει αν διαθέτει την πλειοψηφία. «Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Μία σειρά από λόγους οδηγεί εκεί. Το γεγονός ότι έχουμε μια “κουτσή πάπια” για κυβέρνηση αυξάνει την αστάθεια και την αβεβαιότητα. Προξενεί οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό και σε επικείμενη προσπάθεια δανεισμού. Δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά θέματα. Και δημιουργεί την αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που δεν την αντέχει», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη (ρ/σ ΣΚΑΪ).

Νέο προσκλητήριο

Νέο μήνυμα ότι η εντύπωση που δημιουργείται πως η Δικαιοσύνη «εργαλειοποιείται» υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της Δημοκρατίας απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών που πρέπει να σταματήσει». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε νέο προσκλητήριο προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και προς τα δημοκρατικά κόμματα «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». Κάλεσε τους πρώτους να υπερασπιστούν «τη δική τους συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία, χωρίς να δέχονται και χωρίς να υποκύπτουν σε κανενός είδους πολιτική πίεση». Μήνυμα απηύθυνε και στον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές τύπου Πολάκη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση όλων «να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών. Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα του δυτικού κόσμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή