Αύρα μεσοπολέμου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Perianth στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Αθήνα, διατηρεί εξωτερικά την αρχιτεκτονική του 1930 και του κινήματος του μοντερνισμού.

Όπως το περιάνθιο, που αγκαλιάζει με τα πέταλά του τον μίσχο ενός άνθους, έτσι και η μεσοπολεμική όψη του κτιρίου κρύβει μέσα της τον μινιμαλισμό και τη σύγχρονη κομψότητα των εσωτερικών του χώρων, που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Κ-STUDIO: μωσαϊκά δάπεδα, διακριτικός φωτισμός, tailor made έπιπλα, παστέλ αποχρώσεις, άνετα δωμάτια και σουίτες.

Αυτές του 5ου ορόφου προσφέρουν θέα στην Ακρόπολη, ενώ η penthouse suite του 6ου ορόφου «βλέπει» πανοραμικά όλη την Αθήνα, διαθέτει εξωτερική πισίνα και τζακούζι.

Αύρα μεσοπολέμου-1

Junior Suite με κομψούς συνδυασμούς υλικών, όπως ξύλο καρυδιάς και ορείχαλκου. (Φωτογραφία: WWW.ALEXANDROSIOANNIDIS.COM)

Tα 116 τ.μ. της προσφέρονται επίσης για επαγγελματικές συναντήσεις, κοκτέιλ πάρτι και άλλες ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Η περιήγηση στους διαδρόμους των ορόφων μοιάζει με ξενάγηση σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης με έργα Ελλήνων δημιουργών, όπως της Αλίκης Παπαγεωργίου, του Γιάννη Βαρελά, του Αλέξανδρου Τζάννε κ.ά.

Την ενδυμασία του προσωπικού έχει επιμεληθεί η Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη.

perianthhotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή