Γερμανία: Πίνακας κλεμμένος από τους Ναζί επέστρεψε στους Εβραίους ιδιοκτήτες του

Γερμανία: Πίνακας κλεμμένος από τους Ναζί επέστρεψε στους Εβραίους ιδιοκτήτες του

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του Thomas Couture με τίτλο «Πορτραίτο καθιστής νεαρής γυναίκας» και εκλάπη από τους Ναζί, επέστρεψε σήμερα στα χέρια των κληρονόμων του προκατόχου του, του Γάλλο – εβραίου πολιτικού και μέλους της αντίστασης, George Mandel, ο οποίος εκτελέστηκε στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς πίνακες που είχε στην κατοχή του ο συλλέκτης Cornelius Gurlitt. Ο Βαυαρός συλλέκτης κληρονόμησε μια συλλογή 1.500 έργων από τον πατέρα του, Hildebrand Gurlitt, έναν έμπορο τέχνης που διαπραγματευόταν έργα, τα οποία είχα κατασχεθεί από τους Ναζί.

Γερμανία: Πίνακας κλεμμένος από τους Ναζί επέστρεψε στους Εβραίους ιδιοκτήτες του-1

Το έργο του Thomas Couture με τίτλο «Πορτραίτο καθιστής νεαρής γυναίκας»

Αρκετά είναι τα έργα που θεωρείται ότι εκλάπησαν από τους πρώτους Εβραίους ιδιοκτήτες τους, ωστόσο η έρευνα προέλευσης των έργων τέχνης είναι αργή και μόνο λίγα έχουν επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Monika Gruetters υποσχέθηκε στους συγγενείς του Mandel κατά την τελετή παράδοσης του πίνακα ότι θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα έργα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή