Ωρα αποφάσεων στους ΑΝΕΛ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμες για το μέλλον της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ αλλά και για την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού είναι οι συνεδριάσεις των οργάνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 (Κ.Ο) και 11 (Εκτελεστική Επιτροπή)το πρωί.

Χθες, η κ. Χρυσοβελώνη επιβεβαίωσε τη διάσταση που υπάρχει με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, προαναγγέλλοντας την απουσία της από τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται εάν θα επιλέξει να παραστεί η κ. Κουντουρά.

Οι εξελίξεις στις σημερινές συνεδριάσεις θα καθορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και την ατζέντα της συνάντησης των δυο κυβερνητικών εταίρων, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τελικά να γίνει την Παρασκευή.

Η ιδιότυπη τηλεοπτική αναμέτρηση που επρόκειτο να έχουν Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος με σχεδόν ταυτόχρονες συνεντεύξεις τους (σε OPEN και STAR, αντίστοιχα) απεφεύχθη καθώς ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημέρωσε το κανάλι ότι έχει επιλέξει να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφού προηγουμένως θα έχει γίνει η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή.

Πάντως, δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να αναφέρει ότι η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open την Τετάρτη θα αναβληθεί.

Πρόθεση του Π. Καμμένου είναι να «τα δώσει όλα» προκειμένου οι ΑΝΕΛ να κρατήσουν δυνάμεις και με όχημα τη διαφωνία τους στις «Πρέσπες» να διατηρήσουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με ένα συντηρητικό κοινό. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και η σύγκρουση με το Μαξίμου. Τέτοια οσμή άλλωστε είχαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έκαναν λόγο για «ανένδοτο» αγώνα και «μη αποδοχή τετελεσμένων για ένα εθνικό θέμα», χρησιμοποιώντας ακόμα και τη λέξη «αποστασία». Η λέξη δεν ήταν τυχαία.

Η συνάντηση του Θαν. Παπαχριστόπουλου με τον Αλ. Τσίπρα, παραμονές Πρωτοχρονιάς, εξελήφθη ως καταπάτηση μίας κόκκινης γραμμής στη συνεργασία τους. Το προηγούμενο άλλωστε διάστημα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε φροντίσει να διαρρεύσει συμφωνία που είχε κάνει με τον Αλ. Τσίπρα, να μην γίνουν δεκτά στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του κόμματός του. Ως εκ τούτου, παρά τη δεδομένη βούληση του κ. Παπαχριστόπουλου να υπερψηφίσει τις «Πρέσπες», η συνάντηση θεωρήθηκε πως υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Οι πονοκέφαλοι, πάντως, δεν τελειώνουν εδώ για τον κ. Καμμένο. Βάσει των όσων έχει δηλώσει ο βουλευτής, μόλις υπερψηφίσει τη συμφωνία, ακολούθως θα παραιτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή