Γερμανία: Ερευνητικό ινστιτούτο αποκατέστησε πλήρως τον νευροεπιστήμονα Ν. Λογοθέτη και του επέτρεψε να αρχίσει ξανά πειράματα σε ζώα

Γερμανία: Ερευνητικό ινστιτούτο αποκατέστησε πλήρως τον νευροεπιστήμονα Ν. Λογοθέτη και του επέτρεψε να αρχίσει ξανά πειράματα σε ζώα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την απαλλαγή του, τον Δεκέμβριο, από γερμανικό δικαστήριο για τις εναντίον του κατηγορίες περί κακομεταχείρισης πειραματόζωων στο ερευνητικό εργαστήριό του, το ερευνητικό ινστιτούτο Μαξ Πλανκ έκανε γνωστό ότι αποκαθιστά πλέον πλήρως τις διοικητικές και επιστημονικές αρμοδιότητες του διακεκριμένου Έλληνα νευροεπιστήμονα, Νίκου Λογοθέτη, διευθυντή του Τμήματος Φυσιολογίας των Γνωστικών Διαδικασιών στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στο Τίμπινγκεν.

Ο Ν. Λογοθέτης επανέρχεται στα διευθυντικά καθήκοντά του, ενώ θα μπορεί να συνεχίσει πλέον και τα πειράματά του σε μεγάλα ζώα. Είχε κατηγορηθεί το 2014 από ακτιβιστές φιλόζωους ότι καθυστέρησε να κάνει ευθανασία σε τρεις άρρωστες μαϊμούδες και η υπόθεση είχε φθάσει στο δικαστήριο το 2017, αλλά τελικά η κατηγορία αποσύρθηκε στις 19 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το ερευνητικό ινστιτούτο Μαξ Πλανκ επισημαίνει ότι από την αρχή του 2019 το Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής απέκτησε νέες εγκαταστάσεις φύλαξης των ζώων που προορίζονται για έρευνα, στις οποίες υπάρχει αυξημένη εποπτεία, ώστε να διασφαλίζεται η καλή μεταχείριση των ζώων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν.

Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2018 έχει αναλάβει ένας νέος διευθύνων σύμβουλος, ο νευροεπιστήμονας Πέτερ Νταγιάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή