Σοκολατοψωμάκια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 10΄-12΄

Υλικά (για περίπου 1.600 γρ.)

  • 1 κούπα σπορέλαιο + λίγο ακόμη, για το ταψί
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 800-900 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κρόκος χτυπημένος με 3 κουτ. σούπας νερό, για άλειμμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι μας.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Οταν ομογενοποιηθεί, ενσωματώνουμε τις ψηφίδες σοκολάτας. Θα πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φραντζόλα, την οποία στη συνέχεια κόβουμε σε μικρότερα ψωμάκια.

Τα πλάθουμε στρογγυλά και τα βάζουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.

Αλείφουμε τα ψωμάκια με τον κρόκο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για 10-12 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή