BAUME & MERCIER Clifton Baumatic

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Σαλονιού Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον μηχανισμό Baumatic, που αποτέλεσε ένα από τα highlights του 2018. Έχοντας πίσω του 188 χρόνια παράδοσης στην ωρολογοποιία και πέντε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, το Clifton BaumaticTM είναι το πρώτο ρολόι της Baume & Mercier, εξοπλισμένο με έναν καινοτόμο μηχανικό μηχανισμό δημιουργημένο in-house, ο οποίος αλλάζει τα δεδομένα στους τομείς της αυτονομίας, της σταθερότητας, της ακρίβειας και της αντοχής στα μαγνητικά πεδία.

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-1

Κάθε ωρολογιακός μηχανισμός αποτελείται από δεκάδες μικροσκοπικά εξαρτήματα, τα οποία υφίστανται καθημερινή τριβή και φθορά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται με τον καιρό η απόδοσή του. Γι’ αυτό τα ρολόγια πρέπει να περνούν τακτικά από σέρβις. Όμως ο Baumatic BM12-1975A είναι έτσι κατασκευασμένος ώστε επιμηκύνεται σημαντικά ο χρόνος του σέρβις, πολύ πέρα από τα 3-5 χρόνια που συστήνουν οι άλλοι κατασκευαστές. Επιπλέον είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικός σε μαγνητισμό τουλάχιστον 1500 Gauss, προσφέρει 120 ώρες power reserve, δηλαδή πέντε ολόκληρες ημέρες, και εγγυάται ακρίβεια χρονομέτρου -4/+6 δευτερόλεπτα/ημέρα.

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-2

H Baume et Mercier ήθελε επί πολλά χρόνια να αναπτύξει τον δικό της μηχανικό μηχανισμό. Είχε θέσει όμως δύο βασικές προϋποθέσεις: ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα εισήγαγε πραγματικές καινοτομίες στην ωρολογοποιία και ότι θα παρέμενε οικονομικά προσιτός στο ευρύ κοινό. Ο νέος μηχανισμός είναι αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας με τη Manufacture Horlogère ValFleurier και τις ομάδες Έρευνας και Καινοτομίας του ομίλου Richemont.

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-3

Το Clifton Baumatic προσφέρεται σε πέντε εκδοχές, μία εκ των οποίων είναι πιστοποιημένο χρονόμετρο από το COSC. Το καντράν είναι είτε λευκό είτε μαύρο με φινίρισμα που μοιάζει με πορσελάνη και έχει ντελικάτες ενδείξεις των ωρών, λεπτούς δείκτες τύπου λόγχης και μεγάλη ημερομηνία στο 3.

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-4

Η κομψή κάσα έχει διάμετρο 40 mm και είναι είτε από ανοξείδωτο ατσάλι…

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-5

…είτε από ανοξείδωτο ατσάλι συνδυασμένο με χρυσό.

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-6

Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της μπορεί να θαυμάσει κανείς τον μηχανισμό.

BAUME & MERCIER Clifton Baumatic-7

Τα ρολόγια τυλίγονται γύρω από τον καρπό είτε με φίνα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα (σε καφέ, μπλε ή μαύρο χρώμα) είτε με μπρασελέ πέντε συνδέσμων από γυαλισμένο και σατινέ ατσάλι.

 

Δείτε και το σχετικό video…

Τιμές: 2.600 € (ατσάλι), 3.300 € (ατσάλι με χρυσό), 2.800 € (χρονόμετρο COSC)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653-4)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή