Δεν πέφτουν στην… παγίδα οι νέοι χρήστες

Δεν πέφτουν στην… παγίδα οι νέοι χρήστες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένα σημαντικό μέσο έρευνας και διαβάσματος κατ’ οίκον αντιμετωπίζει το Ιντερνετ η συντριπτική πλειοψηφία (80%) των φοιτητών του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα έρευνας που εκπόνησε η Devolo Hellas σε συνεργασία με το εν λόγω πανεπιστημιακό τμήμα αναφορικά με τις τάσεις στο ασύρματο Ιντερνετ.

Σύμφωνα με τους νεαρούς, η χρήση του Ιντερνετ γίνεται κατεξοχήν στο σπίτι τους, καθώς μόλις το 2% μπαίνει στο Διαδίκτυο από το δίκτυο της σχολής του. Το συχνότερο, άλλωστε, αίτημα των χρηστών (59%) είναι η υψηλότερη ταχύτητα. Οι ερωτήσεις της σφυγμομέτρησης κατευθύνθηκαν στο ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικότητας, που πολλάκις πλήττεται από το Διαδίκτυο. Το ευχάριστο ήταν ότι πάνω από 40% των φοιτητών εμφανίζονται να έχουν πλήρη επίγνωση των προσωπικών τους δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «η προστασία των δεδομένων πρέπει να εφαρμόζεται από κάθε εταιρεία ανεξάρτητα από το μέγεθός της», 85% των ερωτηθέντων συμφωνούν απόλυτα.

Αντίστοιχα, 44% δηλώνουν ότι «έχουν επίγνωση των πληροφοριών που συλλέγουν στο Διαδίκτυο» και 46% ότι γνωρίζουν τον συσχετισμό Ιντερνετ και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο του 2018 βρίσκεται σε εφαρμογή και στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR. Ως εκ τούτου, οι νεαροί φαίνονται ενήμεροι για τις «παγίδες του Διαδικτύου», γι’ αυτό και επιδεικνύουν συχνά δυσπιστία. Εξ ου και όταν κατά την εγγραφή σε ιστοτόπους τους ζητούνται προσωπικά στοιχεία, 27% δίνουν ψευδή και μόνο 25% αληθινά.

Ατενίζοντας το μέλλον του κλάδου, το 43% θεωρεί ότι θα πρωταγωνιστήσει το Internet of Things. Αλλο ένα 30% «ποντάρει» στην τεχνητή νοημοσύνη και 13% στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή