H Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα αναπτύξουν το 2019 πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης

H Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα αναπτύξουν το 2019 πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το νέο έργο AI4EU, το οποίο ξεκινά επίσημα με την αυριανή εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ των εταίρων του, θα προωθήσει μία μεγάλη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη.

Το έργο, με επικεφαλής τη γαλλική εταιρεία Thales, θα λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία και η πλατφόρμα θα συσταθεί εντός του 2019.

Το AI4EU φέρνει σε επαφή 79 ερευνητικά ιδρύματα, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε 21 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα με ποσοστό συμμετοχής 6%), με στόχο τη δημιουργία ενός εστιακού σημείου για τους διάφορους πόρους της τεχνητής νοημοσύνης, όπως αποθετήρια δεδομένων, υπολογιστική ισχύ, εργαλεία και αλγόριθμους. Η πλατφόρμα θα προσφέρει υπηρεσίες και θα παρέχει υποστήριξη σε δυνητικούς χρήστες, βοηθώντας τους να δοκιμάζουν και να ενσωματώνουν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους.

Η AI4EU, ως ανοικτή και συνεργατική πλατφόρμα, θα προσφέρει επίσης κύκλους μαθημάτων για την αναβάθμιση των τεχνολογικών δεξιοτήτων. Όπως ανέφεραν οι επίτροποι Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, Άντρους Άνσιπ και Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, «το έργο AI4EU θα συμβάλει στη μεταφορά της τεχνητής νοημοσύνης σε μικρές επιχειρήσεις, σε μη τεχνολογικές εταιρείες και σε δημόσιες διοικήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τις επενδύσεις της στην έρευνα και καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη σε 1,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020». Οι συνολικές σχετικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην ΕΕ θα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή