Αντιπολιτευτικά πυρά μετά τη συνέντευξη Τσίπρα

Αντιπολιτευτικά πυρά μετά τη συνέντευξη Τσίπρα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Για «κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «ικέτη του ακροδεξιού εταίρου του».

«Το Σύνταγμα είναι απόλυτα σαφές στο πότε μια κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ακόμα κι ας δεν έχεις 151 βουλευτές δεν έχεις συνταγματικό πρόβλημα να συνεχίσεις. Στην Ευρώπη υπάρχουν 12 κυβερνήσεις συνεργασίας», είπε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Open και συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα έχει Συνταγματικό πρόβλημα χωρίς πλειοψηφία 151, αλλά πολιτικό.

«Σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσω εν ευθέτω χρόνο σε πρόωρες εκλογές, με χρονικό κριτήριο κρίσιμες πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουμε», συμπλήρωσε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το λέμε από καιρό. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους. Σήμερα απλά μας ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της  για την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Επίσης, προσθέτει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν».

ΚΙΝΑΛ: Πρωθυπουργός ικέτης του ακροδεξιού εταίρου του

Με αρκετά αιχμηρό τρόπο σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος γίνεται λόγος για ικέτη πρωθυπουργό στον Πάνο Καμμένο και επισημαίνεται πώς η μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας είναι να γίνουν άμεσα εκλογές.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Παρακολουθήσαμε απόψε έναν αδύναμο πρωθυπουργό σε αποδρομή, ικέτη του ακροδεξιού εταίρου του. Παίζουν τα ρέστα τους σε ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας. Δυστυχώς με διακύβευμα την πολιτική ομαλότητα, μείζονα εθνικά θέματα και την πορεία της χώρας. Εκλογές τώρα!».

ΚΚΕ: Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και να προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια

«Για τον ελληνικό λαό είναι παντελώς αδιάφορο το αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει να σώσει τον γάμο του με τον ακροδεξιό του εταίρο κ. Καμμένο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση ή συνοδοιπόρους, θα συνεχίσει την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, καρπός των οποίων υπήρξε και η Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Οι εκλογές, όποτε γίνουν, είναι μια ευκαιρία για να καταδικάσει ο λαός τόσο τους σημερινούς, όσο και τους προηγούμενους κυβερνώντες, που θέλουν να ξεπλυθούν στη λαϊκή συνείδηση, μαζί με εκείνα τα κόμματα ή στελέχη, που προετοιμάζονται για τον ρόλο του μπαλαντέρ είτε στον ένα είτε στον άλλον» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας «η πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή