Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική φωνή της πνευματικής Κύπρου ήταν η συγγραφέας Ηβη Μελεάγρου (φωτ.), η οποία απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Εταιρεία Συγγραφέων, τονίζοντας πως στο έργο της Ηβης Μελεάγρου υπάρχουν «θέματα στον καμβά της ιστορίας του Ελληνισμού και της Μεσογείου τον 20ό αιώνα επικεντρωμένα στη μετάβαση από μια κυπριακή κοινωνία την περίοδο της βρετανικής κυριαρχίας στα ταραγμένα χρόνια της ανεξάρτητης Κύπρου, με έναν συνδυασμό επικών ποιητικών περιγραφών με έντονους εσωτερικούς μονολόγους». Βραβευμένο ήταν το μυθιστόρημά της «Προτελευταία εποχή».

(…) «Ανασκαφή» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Πέτρου Γ. Θέμελη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση. «Προχώρησα στη συγγραφή ενός σύντομου, εύληπτου εγχειριδίου ανασκαφικής τεχνικής για να υπογραμμίσω την ανάγκη επικράτησης και στη χώρα μας ενός ενιαίου συστήματος τεκμηρίωσης των ανασκαφικών δεδομένων, ενός ομοιόμορφου τρόπου τήρησης ημερολογιακών σημειώσεων από όλους τους ανασκαφείς στην Ελλάδα», λέει ο ίδιος. Το βιβλίο παρουσιάζεται στον Ιανό, Σταδίου 24, στις 15/1, ώρα 6 μ.μ.

(…) Μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Νορβηγού ζωγράφου Εντβαρντ Μουνκ  ανακοίνωσε το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Η έκθεση με τίτλο «Love and Angst» θα εγκαινιαστεί στις 11 Απριλίου και γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Μουνκ στο Οσλο όπου ερευνάται ενδελεχώς το έργο του μεγάλου συμβολιστή και εξπρεσιονιστή δημιουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή