Ο πιο συνεπής του είπα – ξείπα

Ο πιο συνεπής του είπα – ξείπα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμετροέπεια ήταν πάντα χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Από τις κραυγές «Στα τέσσερα, εσείς, στα τέσσερα» προς τους βουλευτές της Ν.Δ. το καλοκαίρι του 2015 μέχρι τη χθεσινή αποστροφή προς τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά, «Για νυφούλα καλά σας βλέπω», ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, υπήρξε από τους πρωταγωνιστές στην εκστρατεία διαρκούς υποβάθμισης του διαλόγου στην ελληνική πολιτική ζωή. Συχνά μάλιστα δεν είχε το θάρρος να επιμείνει στην άποψή του: Τουίταρε π.χ. γραβάτες με πέη και στη συνέχεια απέδιδε το λάθος σε χτύπημα του λογαριασμού του από το ίδιο το παιδί του. Διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι ο ΦΠΑ στα νησιά δεν επρόκειτο να ανέβει και όταν ανέβηκε, σφύριζε αδιάφορα. Επέμενε στην παραίτηση του τότε αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, όταν εκείνος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» και στη συνέχεια τον απάλλαξε για το «σφάλμα» του, όπως το χαρακτήρισε. Ακόμη και το τρέχον «μπαλέτο» της υποτιθέμενης σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πραγματικό διαζύγιο.

Ο υπουργός Αμυνας σε μια εξόχως ευαίσθητη περίοδο έκανε ό,τι μπορούσε για να απαξιώσει τον θώκο του. Πετούσε επιδεικτικά με τα ελικόπτερα πάνω από το Αιγαίο. Επιδιδόταν σε κιτς θεατρινισμούς, όπως η συμμετοχή του στην τελετή για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, όταν απαθανατίστηκε να πατάει σε κόκκινο χαλί, τοποθετημένο σε καφάσια για να μη βρέξει τα παπούτσια του. Περίσσεψαν η σεξιστική ρητορική, η κακογουστιά και τα εθνικιστικά παραληρήματα επί των ημερών του.

Χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παρουσίασαν βίντεο με τις κόκκινες γραμμές τους. Πολιτικοί αναλυτές σχολίασαν ότι το βίντεο ηχεί σαν κύκνειο άσμα, λες και οι εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση. Με δεδομένο τον πρότερο βίο του Πάνου Καμμένου, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν την τελευταία στιγμή προχωρήσει σε νέα υποχώρηση.·αν οι γραμμές αποδειχθούν τελικά λιγότερο κόκκινες από ό,τι περιγράφονται στο επίμαχο σποτ. Κι αν η εξουσιολαγνεία θριαμβεύσει επί της στοιχειώδους ειλικρίνειας προς τους δικούς του ψηφοφόρους. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου να αντιμετωπίζει το φάσμα της εξαφάνισης. Οποτε γίνουν εκλογές, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα εκπροσωπείται στην επόμενη Βουλή. Συχνά ο λαός αποδεικνύεται σοφός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή