Η Ελλάδα της «μεγάλης προόδου»…

Η Ελλάδα της «μεγάλης προόδου»…

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστο αν η Αγκελα Μέρκελ διαθέτει χιούμορ και σε ποιες δόσεις, αλλά αν οι αρμόδιοι σύμβουλοί της έχουν φροντίσει να την ενημερώσουν για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα και τα καμώματα του δίδυμου Τσίπρα – Καμμένου, κανονικά θα πρέπει να κρατάει την κοιλιά της από τα γέλια. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι δεν το διαθέτει, κρίνοντας από τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση Συρανέλ, τόσο με την ανοχή που δείχνει απέναντί τους όσο και με δηλώσεις της. Ισως πάλι γνωρίζει πολύ καλά ποιους έχει αντίκρυ της, αλλά για λόγους δικούς της, του εθνικού συμφέροντος της Γερμανίας, στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εξυπηρέτησης των στόχων της Δύσης γενικότερα, υποδύεται προς τα έξω ότι τους… ευλογεί διατηρώντας σοβαροφανές ύφος. Αν και κανείς δεν ξέρει σήμερα ποιοι είναι οι ενιαίοι στόχοι της Δύσης και γιατί οι Τσιπροκαμμένοι θεωρούνται τόσο πολύτιμοι για όλους τους παραπάνω λόγους.

Τέλος πάντων, η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Αθήνα σε μία συγκυρία που το ελληνικό κοινό παρακολουθεί ένα θέαμα, κάτι μεταξύ φαρσοκωμωδίας και ιλαροτραγωδίας, ή ένα νέο θεατρικό είδος με μείγμα ανάλογων χαρακτηριστικών. Πρωταγωνιστές οι γνωστοί σταρ Τσίπρας και Καμμένος μαζί με ένα πολυάριθμο «καστ» βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ και έκτακτη συμμετοχή φερέφωνων που προέρχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιο «αλισιβερίσι» για ένα διαζύγιο, με συνεντεύξεις και συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων που εξαγγέλλονται και αναβάλλονται ή δηλώσεις και απειλές που εκτοξεύονται και μετά ακυρώνονται, δεν έχει ξαναγίνει. Κάτι ανάλογο ίσως οι παλιότεροι έχουν δει σε ταινίες Χονδρού – Λιγνού, ή Αμποτ και Κοστέλο, αλλά και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη φαντασία. Το σίγουρο είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος γράφουν τη δική τους ιστορία στα ελληνικά χρονικά. Οπως δική του γράφει με ασυνάρτητες και δήθεν διατυπώσεις στις αγορεύσεις και στις συνεντεύξεις του ο Τσακαλώτος, που μερικοί τον παίρνουν ακόμη σοβαρά, ενώ πρόκειται για καρατερίστα του θιάσου Συρανέλ, που προσπαθεί να διασκεδάσει το κοινό του.

Στο μεταξύ, «τα όργια» που υποσχεθήκαμε ότι θα απολαύσει το πανελλήνιο ώς τις εκλογές με τη μορφή διορισμών, βοηθημάτων, σπατάλης, προσλήψεων, υπονόμευσης θεσμών, εκτόξευσης λάσπης και άλλων μεθόδων ναρκοθέτησης του πεδίου περνούν σε μεγάλο βαθμό μέσα από τη Βουλή και τα υπόλοιπα μέσω ΔΕΚΟ. Η απλή παρακολούθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Συρανέλ ενόψει διαζυγίου (αν δεν τα βρουν στο αλισιβερίσι οι συνεταίροι) και εκλογών οδηγεί στη διαπίστωση ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να προλάβουν την ολοκλήρωση της πελατειακής πολιτικής με άφθονες τροπολογίες διευθετήσεων, απευθείας αναθέσεων, παρατάσεων, εξαιρέσεων, τοποθετήσεων και εκ των υστέρων νομιμοποιήσεων. Τρέχουν να ικανοποιήσουν, να παραγεμίσουν την κρατική μηχανή με δικούς τους και να καλύψουν τα νώτα τους οι λεγάμενοι. Κορυφαία η σπουδή Καμμένου να καταφύγει σε τερτίπια για να περάσει από τη Βουλή, πριν παραιτηθεί, κάτι που θυμίζει… απαγορευμένα αντισταθμιστικά!

Κυρία Μέρκελ, καλώς ορίσατε στην Ελλάδα της «μεγάλης προόδου», όπως λέτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή