Μόδα από χαρτί

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαρτί φιλοξενεί τις λέξεις. Κάποιες φορές και το σώμα. Τη σχέση κειμένου και μόδας με όχημα το χαρτί ως υλικό ένδυσης εξερευνά η pop-up έκθεση #TextMe_PaperFashion: Τhe ATOPOS cvc Paper Dress Collection, που ανοίγει στο Hellenic Centre του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου. Ο ελληνικός πολιτιστικός οργανισμός ATOPOS cvc διαθέτει σήμερα τη μεγαλύτερη συλλογή χάρτινων φορεμάτων παγκοσμίως και μέρος της παρουσιάζει στην περιοδική έκθεση, που βασίζεται σε ιδέα και έρευνα του Βασίλη Ζηδιανάκη και την οποία επιμελείται ο Στάμος Φαφαλιός.

Στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, κείμενα, σλόγκαν και αποκόμματα Τύπου αποτυπώνονται σε ενδύματα, όπως τα χάρτινα φορέματα μιας χρήσης που αποτέλεσαν γιγαντιαία τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’60 (στη συλλογή του ATOPOS φιγουράρουν εμβληματικές προσωπικότητες της εποχής, από τον Ρόμπερτ Κένεντι μέχρι τον Μπομπ Ντίλαν), ενώ δίπλα τους στέκονται ανακυκλωμένες σελίδες από λογιστικά βιβλία που στη «δεύτερη» ζωή τους μετατράπηκαν σε εσώρουχα με την τεχνική shifu, κατά την περίοδο Edo. Η έκθεση, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 25 χρόνων του Ελληνικού Κέντρου Λονδίνου, φιλοξενεί επίσης χάρτινες δημιουργίες «κατευθυντήριων» σχεδιαστών, όπως ο Hussein Chalayan, ο Demna Gvasalia, ο Issey Miyake και ο John Galliano. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή