Ποδόσφαιρο: Προάγγελος μεγάλων αλλαγών ο Φεβρουάριος

Ποδόσφαιρο: Προάγγελος μεγάλων αλλαγών ο Φεβρουάριος

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από την εισαγωγή του Video Assistant Referee (VAR) στο Τσάμπιονς Λιγκ, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι αγώνες της.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία ρεπορτάζ αποκαλύπτουν πως υπάρχει περίπτωση από τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ να διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους τηλεθεατές τόσο από χώρες της Αμερικής όσο και της Ασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γνωστής ιστοσελίδας Dugout, Ελιοτ Ρίτσαρντσον, το Τσάμπιονς Λιγκ θα μετακινηθεί τελικά προς το τέλος της εβδομάδας για λόγους τηλεθέασης, προκαλώντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση, με τα πακέτα δικαιωμάτων από τα κανάλια ανά τον κόσμο να αλλάζουν ριζικά, αφού και τα παιχνίδια για τα εγχώρια πρωταθλήματα θα μεταφερθούν στα μέσα της εβδομάδας.

Φυσικά και η συγκεκριμένη πιθανή αλλαγή στο πρόγραμμα αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα από αντιδράσεις, καθώς έως και τη φετινή σεζόν, οι Τρίτες και οι Τετάρτες στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν καθιερωθεί για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι όμως τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης πραγματοποιείται ημέρα Σάββατο.

Από τη σεζόν 2003-2004, το Τσάμπιονς Λιγκ χρησιμοποιεί το ίδιο μοτίβο, με οκτώ ομίλους τεσσάρων ομάδων. Ωστόσο, σύμφωνα με το SportBILD, υπάρχει περίπτωση για μία αρκετά μεγάλη αλλαγή στη φάση των «32», με τέσσερις ομίλους οκτώ ομάδων.

Η UEFA έχει αφήσει… εντέχνως να διαρρεύσουν οι προθέσεις της, έχει «ζυγίσει» τις αντιδράσεις και προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, κάποιες από τις οποίες αναμένονται να υλοποιηθούν ίσως και από τη φάση των «16» τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Εκτός από την εισαγωγή του VAR, οι προπονητές θα πρέπει να διαλέξουν πλέον 23 ποδοσφαιριστές –αντί για 18– για την αποστολή της ομάδας, ενώ επίσης θα έχουν το δικαίωμα και για μία τέταρτη αλλαγή στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

• Σύμφωνα με την DailyMail, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τον Ζοζέ Μουρίνιο από το να επανέλθει στην προπονητική, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τη σύμβασή του, μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπως αναφέρει η πηγή της βρετανικής εφημερίδας, παρά το γεγονός πως πριν απολυθεί από τους «κόκκινους διάβολους», ο ίδιος είχε επικοινωνία με την πρώην του ομάδα και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, δεν φαίνεται να βιάζεται να βρει δουλειά αυτή τη στιγμή και δεν θα έχει πρόβλημα να περιμένει να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή