ΗΠΑ: Το αστέρι των Δημοκρατικών βάλλει κατά συντηρητικών ΜΜΕ

ΗΠΑ: Το αστέρι των Δημοκρατικών βάλλει κατά συντηρητικών ΜΜΕ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλεξάντρια Οκέιζιο – Κόρτες, το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε επίθεση κατά των συντηρητικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στις γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, αφού η ιστοσελίδα Daily Caller δημοσίευσε μια ψεύτικη φωτογραφία της, στην οποία απεικονίζεται γυμνή μέσα σε μια μπανιέρα.

Η δεξιά ιστοσελίδα δημοσίευσε την εικόνα, που δείχνει τα γυμνά πόδια μιας γυναίκας μέσα στην μπανιέρα, υπό τον τίτλο «Να μία φωτογραφία που κάποιοι άνθρωποι περιέγραψαν ως γυμνή σέλφι της Αλεξάντρια Οκέιζιο – Κόρτες». Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο επί τουλάχιστον ένα μήνα και λανθασμένα αποδόθηκε στην πολιτικό από ένα χρήστη σε ένα φόρουμ του Reddit.

Η Οκέιζιο – Κόρτες, σε ανάρτησή της στο Twitter, την Πέμπτη, τόνισε ότι η χρήση της φωτογραφίας από ένα μεγάλο και συντηρητικό μέσο μαζικής ενημέρωσης δείχνει ότι «οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο. Τελεία». Επίσης τόνισε ότι η ενέργεια του Daily Caller ήταν απλώς «ζήτημα χρόνου» καθώς οι Ρεπουμπλικανοί «αφρίζανε ολόκληρη την εβδομάδα». Πρόκειται για μια φράση για την οποία δεν έδωσε εξήγηση. Επιπλέον επέκρινε τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την οποία κατηγόρησε ότι έστειλε ένα ρεπόρτερ «στα σπίτια των συγγενών του συντρόφου μου», προσφέροντάς τους χρηματικά ανταλλάγματα για καυτές πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή γυναίκα προκάλεσε αίσθηση τον περασμένο Ιούνιο όταν απομάκρυνε, στις προκαταρκτικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, ένα μέλος του Κογκρέσου που κατείχε την έδρα επί είκοσι χρόνια. Κατάφερε να κερδίσει τις γενικές εκλογές τον Νοέμβριο και μπόρεσε να αναρριχηθεί σε μια θέση εξουσίας εντός της νέας γενιάς των ανερχόμενων πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος. Καθώς είναι το νεαρότερο μέλος του Κογκρέσου που ορκίστηκε, σήμερα είναι 29 ετών, και σε συνδυασμό με τον αυτοπροσδιορισμό της ως δημοκρατικής σοσιαλίστριας, η Οκέιζιο – Κόρτες συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή