Ποια λεμονάδικα;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σου πω, μου λέει ο μπαμπάς μου, δεκάχρονο παλικαράκι ήμουνα: Ποτέ σου μην ποντάρεις στον έρωτα κοίτα τη λεμονιά* μας και πάρε ένα μάθημα απ’ αυτήν.

Λεμονίτσα μου όμορφη, δεντράκι λυγερό, με το λουλούδι σου γλυκό, το φρούτο σου όμως να φαγωθεί είναι αδύνατον.

Μια μέρα στη σκιά της λεμονιάς, ξαπλωμένοι εγώ κι η αγάπη μου, λάμπανε τ’ αστέρια μέρα μεσημέρι σαν γέλαγε αυτή στη σκιά της λεμονιάς πέρασε το καλοκαίρι κι εμείς, χαμένοι στην αγάπη, με του γέλιου σου τη μουσική να κρύβει από τ’ αυτιά μου τα λόγια του πατέρα.

Λεμονίτσα μου όμορφη, δεντράκι λυγερό, με το λουλούδι σου γλυκό, το φρούτο σου όμως να φαγωθεί είναι αδύνατον.

Μια μέρα εξαφανίστηκε, πήρε μαζί τον ήλιο κι ούτε λέξη και στο σκοτάδι που άφησε πίσω της κατάλαβα τι είχε γίνει. Με άφησε για άλλον, ιστορία μπανάλ, αλλά αληθινή.

Λυπημένος, αλλά πιο σοφός πια, σας τραγουδώ τα παρακάτω λόγια.

Λεμονίτσα μου όμορφη, δεντράκι λυγερό, με το λουλούδι σου γλυκό, το φρούτο σου όμως να φαγωθεί, αδύνατον.

Ξεχάστε τους χαμένους έρωτες, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι σβήνουν μόλις αρχίσει η σχέση. Ξεχάστε τους ξινούς παρτενέρ και τα αδιάφορα ταίρια και απολαύστε το τραγουδάκι ερμηνευμένο από τις φωνές των βιβλικών μορφών –μέρες που είναι– της αμερικανικής ποπ, Peter, Paul and Mary.

*Oι στίχοι του τραγουδιού «Lemon tree» ανήκουν στον Will Holt και είναι ένα αμερικανικό δημοτικό τραγούδι, η μελωδία όμως του οποίου προέρχεται από βραζιλιάνικο δημοτικό του 1937.

Aγάπη μόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή