Πεντέμισι χιλιάδες τόνοι αλάτι στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας το δεκαήμερο της κακοκαιρίας

Πεντέμισι χιλιάδες τόνοι αλάτι στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας το δεκαήμερο της κακοκαιρίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεντέμισι χιλιάδες τόνοι αλάτι έπεσαν στους δρόμους του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το δεκαήμερο της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το φαινόμενο ήταν έντονο και έπληξε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ενώ αντίστοιχες ποσότητες είχαν δαπανηθεί και κατά τη διάρκεια του παγετού που σημειώθηκε στις αρχές του 2017. Σε εκείνη, ωστόσο, την περίπτωση λόγω του ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη, περισσότερο αλάτι είχε δαπανηθεί στο νομό. 

«Ήταν έντονη η βαρυχειμωνιά. Δεν έχω ξαναδεί έτσι τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ίδια, η ιδιαιτερότητα της κατάστασης έγκειται στο γεγονός ότι η κακοκαιρία έπληξε ταυτόχρονα και τις επτά περιφερειακές ενότητες.  

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια προχωρεί σήμερα σε συντηρήσεις οχημάτων και εφοδιάζει τους σταθμούς αποχιονισμού με τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Δευτέρα και με χιονοπτώσεις. Υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια αλατιού ενώ ο ανάδοχος το προμηθεύεται από την Τυνησία και την Αίγυπτο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή