ΗΠΑ: «Συγγνώμη» από Σάντερς για υφιστάμενό του

ΗΠΑ: «Συγγνώμη» από Σάντερς για υφιστάμενό του

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καθώς το ενδεχόμενο νέας εκλογικής καθόδου του Μπέρνι Σάντερς έρχεται όλο και πιο κοντά, οι επιθέσεις εναντίον του γερουσιαστή που εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος εντείνονται. Εργαζόμενη στην προεκλογική εκστρατεία του Σάντερς το 2016 κατήγγειλε άλλο στέλεχος της εκστρατείας, ανώτερο από εκείνην στην ιεραρχία, για σεξουαλική παρενόχληση και εν συνεχεία δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός ότι η καταγγελία χρησιμοποιήθηκε για να προκύψει αρνητική δημοσιότητα εναντίον του ίδιου του Σάντερς.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι ο Σάντερς γνώριζε τα περιστατικά, ούτε ότι υπήρξε κάποιου είδους συγκάλυψη. Ο πρώην σύμβουλος του γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μπέκερ, που φέρεται ως δράστης, αρνείται τις κατηγορίες. «Σίγουρα δεν πρέπει να είναι έτσι μια προοδευτική εκστρατεία, και καμία άλλη εκστρατεία» δήλωσε ο Σάντερς, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα περιστατικά». «Ζητώ συγγνώμη στις γυναίκες που εργάστηκαν στην εκστρατεία μας και παρενοχλήθηκαν ή υπέστησαν κακομεταχείριση». Μία από τις πρώην εργαζόμενες που την περασμένη εβδομάδα διηγήθηκε την εμπειρία της στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», η Τζουλιάνα ντε Λάουρο Βέλες, έγραψε χθες ότι εξεπλάγη από τον τρόπο που καλύφθηκε το θέμα. «Μοιράστηκα την ιστορία μου για να επισημάνω τον σεξισμό που δυστυχώς κυριαρχεί στους περισσότερους χώρους εργασίας, περιλαμβανομένων των προεκλογικών εκστρατειών», ανέφερε. «Ομως, με απογοήτευση ανακάλυψα ότι πολλοί σχολιαστές δεν στάθηκαν στο πόσο συχνό φαινόμενο είναι η παρενόχληση, αλλά είπαν ότι, με κάποιο τρόπο, ο Σάντερς φέρει κάποιου είδους μοναδική ευθύνη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή