Τρεις νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού (φωτογραφίες)

Τρεις νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού (φωτογραφίες)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις εννέα το πρωί τοπική ώρα σε αρτοποιείο στην οδό Τρεβίζ στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 36, δώδεκα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί εκ των οποίων οι δύο ήταν πυροσβέστες. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Παρισιού κατέβασε τον αριθμό σε δύο. 

Ένας Ισπανός πολίτης είναι το τρίτο θύμα, από την έκρηξη που προκάλεσε διαρροή αερίου σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με τον Ισπανό ΥΠΕΞ.

Η κατάσταση δύο από τους τραυματίες χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα», σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στην εφημερίδα «Le Figaro».

Τρεις νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού (φωτογραφίες)-1

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο», δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Τρεις νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού (φωτογραφίες)-2

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Τρεις νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού (φωτογραφίες)-3

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή