Τραμπ: Νίκησα στις εκλογές και οι εκλογές έχουν συνέπειες!

Τραμπ: Νίκησα στις εκλογές και οι εκλογές έχουν συνέπειες!

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς το «λουκέτο» (shutdown) στις δημόσιες υπηρεσίες εισήλθε στην εικοστή δεύτερη ημέρα του και έγινε πλέον το μεγαλύτερο στην αμερικανική ιστορία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μέσω Twitter άλλη μία στομφώδη δήλωση:

«Έχω ένα σχέδιο για το "λουκέτο". Αλλά για να καταλάβετε αυτό το σχέδιο θα πρέπει να καταλάβετε το γεγονός ότι κέρδισα τις εκλογές και υποσχέθηκα ασφάλεια για τον αμερικανικό λαό. Μέρος αυτής της υπόσχεσης ήταν ένα Τείχος στα νότια σύνορα. Οι εκλογές έχουν συνέπειες!»

 Χθες, ο Τραμπ  δήλωσε ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκη στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ενώ οι εργασίες της Γερουσίας έχουν ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα.  

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απαιτεί 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την επόμενη φάση οικοδόμησης του τείχους που θέλει να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό για να αναχαιτίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών.

Οι Δημοκρατικοί – που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιροσώπων – εναντιώνονται στο έργο αυτό, το οποίο είναι κατ' αυτούς«ανήθικο», δαπανηρό και αναποτελεσματικό όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ -ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή