Αλ. Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης (βίντεο)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου και την απόφαση του τελευταίου να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019. 

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η συζήτηση θα αρχίσει την Τρίτη και η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου – όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του – και ανακοίνωσε ότι ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

«Επί 4 χρόνια είχαμε μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Καμμένο, αν και από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και οι διαφορές μας – ιδεολογικές και πολιτικές – ήταν γνωστές. 

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ευχαριστώ από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για τη σημαντική συμβολή του

Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες και τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από υπουργός Άμυνας και την έκανα δεκτή – Ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. 

Το ίδιο θα κάνω και για τους υπόλοιπους υπουργούς των ΑΝΕΛ και θα κάνω δεκτή και οποιαδήποτε άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου.

Πάμε άμεσα σε διαδικασία για ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη θητεία της», δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή