Η επιστολή αποχώρησης Κόκκαλη ήταν έτοιμη από το Σάββατο

Η επιστολή αποχώρησης Κόκκαλη ήταν έτοιμη από το Σάββατο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έθεσε ο Πάνος Καμμένος την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, καθώς και οι δύο εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως ανακοίνωσε σήμερα ως προεδρεύουσα στην Ολομέλεια, κατά την διάρκεια συντομότατης συνεδρίασης) η κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Κόκκαλης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής είχε από προχθές, Σάββατο 12 Ιανουαρίου δημοσιοποιήσει την απόφασή του να είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, αποχωρώντας από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Τούτου δοθέντος, η σημερινή κίνηση του κ. Καμμένου να διαγράψει, δηλαδή, τον κ. Κόκκαλη από το κόμμα του, μοιάζει με διαγραφή ενός ήδη ανεξάρτητου. Πάντως, όπως αναφέρεται από τις υπηρεσίες της Βουλής, η σχετική επιστολή Κόκκαλη έχει μεν ημερομηνία 12/1, πλην όμως πρωτόκολλο έλαβε με σημερινή ημερομηνία, δηλαδή 14 Ιανουαρίου

Μετά την τοποθέτηση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε με ένα tweet ξεκαθαρίζοντας ότι τη θέτει από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Η κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της "Μακεδονίας" με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ανέφερε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει το έργο της. «Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ. 

Μετά την Ελενα Κουντουρά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και τον Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

«Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο twitter.

Η επιστολή αποχώρησης Κόκκαλη ήταν έτοιμη από το Σάββατο-1
Η επιστολή αποχώρησης Κόκκαλη ήταν έτοιμη από το Σάββατο-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή