ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο παρατείνει την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων στα σύνορα με το Μεξικό μέχρι τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο παρατείνει την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων στα σύνορα με το Μεξικό μέχρι τον Σεπτέμβριο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη χιλιάδων επιπλέον αμερικανών στρατιωτικών στα σύνορα με το Μεξικό, όπου εντέλλονται να παρέχουν «υποστήριξη» στη συνοριοφρουρά για την αποτροπή της εισόδου παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ, παρατείνεται ως τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο τη Δευτέρα (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

«Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πατ Σάναχαν ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας για να του προσφερθεί βοήθεια ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2019», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν περίπου 2.350 στρατιωτικοί, κατά την ανακοίνωση.

Η ανάπτυξη επιπλέον δυνάμεων είχε παραταθεί προηγουμένως μέχρι την 31η Ιανουαρίου από τον τέως υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη του στρατού τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να παταχθεί η παράτυπη μετανάστευση, καθώς κύματα μεταναστών που έφυγαν για να σωθούν από τη βία στις πατρίδες τους στην Κεντρική Αμερική κινούνταν προς τις ΗΠΑ.

Οι επικριτές της απόφασής του, τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικάνοι, αλλά και ορισμένοι βετεράνοι, κατήγγειλαν έναν πολιτικαντισμό από πλευράς του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, θα συνεχίσει να παρέχεται υποστήριξη στους συνοριοφρουρούς, από την «ενίσχυση» των σημείων εισόδου ως την «επιτήρηση και τον εντοπισμό» μεταναστών. Θα συνεχίσει να παρέχεται επίσης «αεροπορική υποστήριξη» στην υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή