Βόλεϊ: Μεγάλες νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ

Βόλεϊ: Μεγάλες νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νίκες των φιλοξενουμένων – φαβορί και ωραίο θέαμα ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Α1 των ανδρών στο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε της ΑΕΚ με 3-1 (23-25, 25-17, 25-20, 25-18) και ο ΠΑΟΚ του Παναθηναϊκού με 3-0 (25-20, 25-22, 25-18).

Σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Κυψέλης. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη της Λίνας Αρβανίτη, συζύγου του προπονητή του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Ανδρεόπουλου, και μητέρας του αθλητή της ομάδας Χαράλαμπου. Μάλιστα, ο 17χρονος, παρά το πένθος του, έπαιξε με εντυπωσιακό πάθος και κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν στην Κυψέλη, οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε «Κυρία Λίνα καλό παράδεισο, Μητσάρα, Χαράλαμπε κουράγιο».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρωταγωνιστής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο φετινό πρωτάθλημα, υπερίσχυσε σε όλους τους τομείς, και η «πρεμιέρα» του Σάκη Ψάρρα στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» έγινε με τον καλύτερο τρόπο.

Στα δύο πρώτα σετ και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη, χωρίς μεγάλες διαφορές στους πόντους. Αντίθετα, στο τρίτο, και μετά το 9-9, με τον Κλαπβάικ από το σερβίς, ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 2 άσους, 34 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων, και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσους, 40 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Το «ντεμπούτο» του Σωτήρη Δρίκου στον πάγκο της ΑΕΚ μπορεί να μη στέφθηκε με επιτυχία, αλλά η Ενωση έδειξε πολύ καλά στοιχεία καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Η «οικοδέσποινα» υπερίσχυσε στο πρώτο σετ και έδειξε πως θα αποτελέσει υπολογίσιμη αντίπαλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στα επόμενα σετ, η εμπειρία και η συνοχή της ομάδας του Ολυμπιακού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν σε σερβίς και μπλοκ, ελαχιστοποίησαν τα λάθη και πήραν τη νίκη, που τους βοήθησε να διατηρήσουν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον ΠΑΟΚ. Ηταν η 40ή συνεχόμενη νίκη των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της 12ης ημέρας: Ηρακλής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 (25-15, 25-20, 25-22) και Κομοτηνή – Κηφισιά 1-3 (22-25, 22-25, 25-17, 16-25). Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 27, ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με 23 και ο Παναθηναϊκός με 18.

Για την 11η αγωνιστική της Α1 γυναικών, ο Πανναξιακός νίκησε τη Θέτιδα με 3-0. Οι άλλες αναμετρήσεις: Αίας – Μαρκόπουλο 3-2, Αρης – Ηλιούπολη 3-0, Κόρινθος – Μακεδόνες 1-3, Πορφύρας – Ηλυσιακός 3-0 και Ολυμπιακός – Θήρα 3-0.

• Τη λύση της συνεργασίας του με την Ασημίνα Νικολογιάννη ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Η νεαρή αθλήτρια είχε διετές συμβόλαιο με τις «ερυθρόλευκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή