Μαυρωτάς για Δανέλλη: Δυσάρεστη εξέλιξη – Ισως αναγκαστούμε να τον διαγράψουμε

Μαυρωτάς για Δανέλλη: Δυσάρεστη εξέλιξη – Ισως αναγκαστούμε να τον διαγράψουμε

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δυσάρεστη και στενάχωρη εξέλιξη για το Ποτάμι» χαρακτήρισε ο Γιώργος Μαυρωτάς την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε ότι «το κόμμα ήθελε να δείξει, με την ευκαιρία που μας δινόταν να γίνει ξεχωριστά η ψήφος εμπιστοσύνης από τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι στηρίζει τις θέσεις του αλλά δεν στηρίζει την κυβέρνηση».

«Δεν θέλαμε να δώσουμε κανένα δικαίωμα υποψίας συναλλαγής με την κυβέρνηση, όπως είδαμε τον σκηνοθετημένο χωρισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Δυστυχώς ο Σπύρος θεώρησε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αφορά το σύνολο του κυβερνητικού έργου ή την πορεία της κυβέρνησης από δω και πέρα και αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών. Δηλαδή έπεσε σε αυτό το δίλημμα, που κατά τη γνώμη μας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

Ερωτηθείς αν το Ποτάμι θα προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Δανέλλη, σημείωσε:

«Θα το δούμε και στα όργανα, αλλά νομίζω ότι φαίνεται ότι δυστυχώς θα αναγκαστούμε καθώς τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει τελικά το κόμμα του στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μαυρωτάς άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή μπορεί να μας επηρεάσει».

«Ενώ είχαμε εκφράσει θετική προδιάθεση, θεωρούμε αυτή την εξέλιξη ως ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κάλεσε τον Σπύρο Δανέλλη κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης να πει ότι «από εδώ και πέρα δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο και ότι καλό θα ήταν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε εκλογές» γιατί, όπως είπε, «έτσι θα τεκμηριώσει και τη στάση του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή