Δολοφονία ενώπιον σωφρονιστικών

Δολοφονία ενώπιον σωφρονιστικών

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός έπειτα από συμπλοκή με συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού έπεσε χθες, στις 12.40 μ.μ., ο Αρμπερ Μπάκο. Ο Αλβανός βαρυποινίτης δέχθηκε 17 χτυπήματα από μαχαίρι και κατέληξε στο νοσοκομείο κρατουμένων. Την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και χθες το βράδυ στελέχη της υπηρεσίας συνέλαβαν δύο κρατουμένους, έναν Ελληνα και έναν Αλβανό, ως δράστες της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο πρώτος ακινητοποίησε το θύμα και ο δεύτερος του κατάφερε μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο Ελληνας συνελήφθη το 2017 για ληστείες από ξενοδοχεία στα νότια προάστια. Ο αλλοδαπός κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στην ίδια υπόθεση ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών φέρεται ο δολοφονηθείς Μπάκο.

Το θύμα της χθεσινής συμπλοκής είχε το φθινόπωρο του 2014 πρωταγωνιστήσει στην επίθεση με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα και πριν συλληφθεί είχε συμμετάσχει στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη. Η απόπειρα κατά του Αντωνόπουλου είχε αποδειχθεί συμβόλαιο θανάτου που είχε υπογράψει ο επικεφαλής της Energa Αριστείδης Φλώρος. Για την υπόθεση ο Μπάκο καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλακή ως φυσικός αυτουργός και αντίστοιχα ο Φλώρος σε 13 χρόνια ως ηθικός αυτουργός. Τρία χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2017, και ενώ ο Μπάκο ήταν έγκλειστος στον Κορυδαλλό, κατηγορήθηκε μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο ποινικολόγος ήταν συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση του συμβολαίου θανάτου κατά του Αντωνόπουλου και δολοφονήθηκε στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Ως δράστες είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη μερικές εβδομάδες αργότερα, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία. Ομολόγησε ότι είχε πάρει εντολή από τον Μπάκο και δύο ακόμα Αλβανούς βαρυποινίτες να απειλήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο με αφορμή την επικείμενη, τότε, δίκη του πελάτη του Αριστείδη Φλώρου για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου. Χθες, λοιπόν, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου φέρεται να σκότωσε τον Μπάκο, που διώκετο ως ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δράστης και θύμα είχαν μεταφερθεί χθες στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού ενόψει της έναρξης της δίκης, αύριο, για τον φόνο του ποινικολόγου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπλοκή ξεκίνησε στο κελί του Μπάκο και συνεχίστηκε σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, μπροστά στα μάτια κρατουμένων αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ενα από τα σενάρια που θα εξετάσουν οι αστυνομικοί είναι ο φόνος να είναι αποτέλεσμα διαφωνίας που προέκυψε για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο δικαστήριο. Αλλες πηγές, ωστόσο, αποδίδουν ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις σε έναν άλλο Αλβανό βαρυποινίτη, ο οποίος φέρεται να ηγείται της ομάδας στην οποία ανήκαν ο Μπάκο και ο δολοφόνος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή