Προς διαζύγιο ο Θεοδωράκης με τον Σπ. Δανέλλη

Προς διαζύγιο ο Θεοδωράκης με τον Σπ. Δανέλλη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατεύθυνση της υπερψήφισης της κυβέρνησης κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή κινείται ο Σπύρος Δανέλλης, παρά το χθεσινό τετ α τετ με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος προσπάθησε να μεταπείσει τον βουλευτή του και να τον φέρει στην κομματική γραμμή, που είναι κατά της ψήφου εμπιστοσύνης. Κατά πληροφορίες, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης με το πέρας της συνάντησής τους, η οποία απέβη άκαρπη, ζήτησε από τον βουλευτή να τον έχει ενημερώσει μέχρι το βράδυ για τις τελικές αποφάσεις του, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος εκ των προτέρων τι έχει να περιμένει κατά την ψηφοφορία. Ο κ. Δανέλλης δεσμεύθηκε πως θα το κάνει και πράγματι χθες το βράδυ είχαν την τελική τους επικοινωνία.

«Θέμα αρχών»

Στο διά ταύτα, ο βουλευτής Ηρακλείου επέμεινε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και πως η στάση του στις δύο ψηφοφορίες είναι θέμα αρχών και δεν μπορεί, έπειτα από τόσες δεκαετίες που πρωτοστάτησε στην επίλυση του ονοματολογικού, να κάνει τώρα πίσω. Ενδεικτικά υπενθύμιζε πως αυτές ήταν οι θέσεις του ήδη από το 1992 και από τη στιγμή που αναπόφευκτα η ψήφος εμπιστοσύνης προκλήθηκε λόγω του Μακεδονικού, δεν μπορεί να μην πάρει θέση. Νωρίτερα ο κ. Δανέλλης, ο οποίος σημειωτέον μίλησε με θερμά λόγια για Τσίπρα – Ζάεφ στην εκδήλωση της Κυριακής για τις Πρέσπες, υπογράμμιζε σε συνομιλητές του πως όσο και αν δεν ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να συναινέσει στην πτώση της κυβέρνησης, βοηθώντας να επανέλθει στην εξουσία «η συντηρητική παράταξη» με την οποία είναι απέναντι εδώ και δεκαετίες.

Την ίδια ώρα από το Ποτάμι άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Αρχικά, να απαντήσουν με τη διαγραφή του βουλευτή στην περίπτωση που δεν ευθυγραμμιστεί με την απόφαση. Δεύτερον, αλλά πιο σημαντικό όλων, στο τραπέζι έπεσε ακόμα και η αλλαγή στάσης του κόμματος όσον αφορά τις Πρέσπες, ως «αντίποινα». Το είπε ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Θα πρέπει να σκεφτεί ο Σπύρος Δανέλλης ότι πιθανόν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κάπως να επηρεάσει και τους υπόλοιπους στη συμφωνία των Πρεσπών». Ουσιαστικά, ο κ. Μαυρωτάς έστελνε μήνυμα στο Μαξίμου πως αν «πάρουν» τον βουλευτή του κόμματος, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, προκαλώντας την αλλαγή στάσης του Ποταμιού, που θα θέσει υπό αμφισβήτηση την πλειοψηφία για τις Πρέσπες. Συνεργάτες πάντως του κ. Θεοδωράκη μετέδιδαν χθες το βράδυ πως οι θέσεις του κόμματος δεν αλλάζουν «τόσο εύκολα», χωρίς πάντως να κλείνουν οριστικά αυτό το ενδεχόμενο, κρατώντας κλειστά χαρτιά για τις επόμενες κινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή