ΚΙΝΑΛ: αγκάθι η στάση Θεοχαρόπουλου

ΚΙΝΑΛ: αγκάθι η στάση Θεοχαρόπουλου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα θέσει το ΚΙΝΑΛ κομματική πειθαρχία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών; Στο κομβικό αυτό ερώτημα απάντησε χθες ο Παύλος Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, άφησε ωστόσο ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, λέγοντας πως, σε κάθε περίπτωση, η θέση του κινήματος θα αποφασιστεί σε μια ειδική συνεδρίαση που θα κάνει και η Κ.Ο. εντός των επόμενων ημερών. Το όλο θέμα έχει προφανώς να κάνει με τον Θαν. Θεοχαρόπουλο, ο οποίος έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες. Πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου μετέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες πως ακόμα και να υπήρχε κομματική πειθαρχία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα αποφάσιζε κατόπιν συγκλήσεως των οργάνων του κόμματος και όχι βάσει υποδείξεων της Χαρ. Τρικούπη.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως «ο Θαν. Θεοχαρόπουλος έχει πάρει δημοσίως, επανειλημμένως μάλιστα, θέση και έχει πει ότι περιμένει να έρθει η συμφωνία και να συναντηθεί με τα μέλη της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ», συμπληρώνοντας πως πιστεύει ότι «θα λάβει υπ’όψιν του και τα ζητήματα που έχει βάλει το Κίνημα Αλλαγής».

Είναι βέβαιο πως οι σχέσεις ΚΙΝΑΛ – ΔΗΜΑΡ το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τις Πρέσπες. Η όλη αντιπαράθεση είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτερου μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο πλευρών που πηγάζει από τη συμμετοχή –ή μη– στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του κινήματος, προεξάρχοντος του ίδιου του Θαν. Θεοχαρόπουλου, που υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι βουλευτής Επικρατείας. Η βούλησή του να είναι εκ νέου στο Επικρατείας δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα στη Χαρ. Τρικούπη, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των σχέσεων, η οποία εντείνεται και από τη διάσταση για τις Πρέσπες. Αυτή την ώρα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν δείχνει, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις Χρηστίδη, έτοιμη να τραβήξει το σκοινί, καθώς γνωρίζει πως μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τον κ. Θεοχαρόπουλο θα ήταν επικοινωνιακό πλήγμα. Την ίδια ώρα όμως, όπως μεταδίδουν, περιμένουν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να δείξει επί του πρακτέου πως σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή