Δεν ψάχνει για άλλοθι με Ξάνθη ο Δώνης

Δεν ψάχνει για άλλοθι με Ξάνθη ο Δώνης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάθημα που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον χαρακτήρισε ο Γιώργος Δώνης τον τρόπο που έχασε ο Παναθηναϊκός μέσα από τα χέρια του τη νίκη στον αγώνα με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Βλέποντας αρκετούς από τους παίκτες του να αντιδρούν με ακραίο τρόπο στην απόφαση του Ευαγγέλου να δώσει πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, ο 49χρονος τεχνικός επέλεξε να μην ψάξει άλλοθι στην απόφαση του διαιτητή, αλλά να χρησιμοποιήσει τη φάση αυτή σαν ένα διδακτικό παράδειγμα για να καταλάβουν οι παίκτες του το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τέτοια παιχνίδια στα τελευταία τους λεπτά. Ο ίδιος τόνισε αρκετές φορές ότι η ομάδα του αντέδρασε με αφέλεια σε ένα ματς που έμοιαζε να το ελέγχει απόλυτα και προτίμησε να μιλήσει με ηρεμία στους παίκτες του παρά να ανεβάσει τους τόνους, πάνω στην ένταση της στιγμής.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Παναθηναϊκός χάνει μια σημαντική νίκη στην τελευταία φάση ενός παιχνιδιού. Είχε προηγηθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου ισοφαρίστηκε σχεδόν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη διαφορά ότι εκεί οι «πράσινοι» είχαν δεχθεί μεγάλη πίεση στο τέλος κυρίως λόγω του ότι έπαιζαν με τραυματίες τους Μουνιέ και Μακέντα, ενώ με την Ξάνθη είχαν τον πλήρη έλεγχο και προδόθηκαν ουσιαστικά από τη μοναδική τους κακή αμυντική αντίδραση σε όλο το β΄ ημίχρονο. Υπάρχουν, βέβαια, αρκετά παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή Ευαγγέλου στον καταλογισμό του πέναλτι και τουλάχιστον σε άλλες τρεις «καυτές» φάσεις, αλλά επιλογή του Δώνη και του Νταμπίζα ήταν να απεμπλακούν όλοι από την κουβέντα περί διαιτησίας και να επικεντρωθούν στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

• Κάκωση στο δεξί γόνατο έχει υποστεί ο Ινσούα και υποβλήθηκε σε μαγνητική, όπως και ο Κουρμπέλης που έχει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. Σήμερα οι «πράσινοι» έχουν ρεπό και αύριο διπλή προπόνηση.

• Επαγγελματικό συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε ο 18χρονος Βασίλης Ζαγαρίτης που ανήκει από το 2015 στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

• Με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών αναβλήθηκε για τις 28 Ιανουαρίου η συζήτηση της προσφυγής του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε την προσφυγή για να διασφαλίσει τα χρήματά του και είναι σύμφωνος για την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης, σαν κι αυτή που βρήκαν οι «πράσινοι» με τον Νούνο Ρέις. Ο Πορτογάλος υπέγραψε διακανονισμό και παραιτήθηκε του δικογράφου. Σήμερα ή αύριο αναμένεται η απόφαση για την προσφυγή του Ρινάλντι, ο οποίος ζητεί 620.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός θέλει να γίνει σύντομα ο καταμερισμός των δόσεων για να μην έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή