Αντιπαράθεση για 1,5 εκατ. ευρώ στη Ρώμη

Αντιπαράθεση για 1,5 εκατ. ευρώ στη Ρώμη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύτατη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δήμαρχο της Ρώμης και στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σχετικά με την τύχη των νομισμάτων που συγκεντρώνονται στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Κάθε χρόνο, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ συγκεντρώνεται από το σιντριβάνι. Παραδοσιακά, τα χρήματα παίρνει ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση, προκειμένου να βοηθήσει τους φτωχούς. Τώρα, ωστόσο, το ποσό αυτό το διεκδικεί η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία θέλει να το δαπανήσει για τις υπό κατάρρευση υποδομές της πόλης. Η φιλανθρωπική οργάνωση Caritas επισημαίνει ότι η απώλεια αυτού του πόρου πρόκειται να πλήξει τους απόρους της πόλης.

«Δεν είχαμε προβλέψει αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής της Caritas, πατήρ Μπενόνι Αμπαρούς, στην εφημερίδα Αvvenire, του Κολεγίου Ιταλών Επισκόπων. «Ελπίζουμε ότι η απόφαση δεν είναι οριστική». Η εφημερίδα δημοσίευσε φλογερό άρθρο για το ζήτημα στην κυριακάτικη έκδοσή της, υπό τον τίτλο «Αφαιρούνται χρήματα από τους φτωχότερους». Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει τη μεταβολή, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο.

Πολλοί Ιταλοί στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ζητήσουν από τους δημοτικούς συμβούλους να ξανασκεφτούν το θέμα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa.

Η Ράτζι έλαβε τη δημαρχία της Ρώμης το 2016, προερχόμενη από το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων, που σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, η δημοτικότητά της φθίνει διαρκώς, καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης. Τον περασμένο Οκτώβριο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο καταγγέλλοντας τη δήμαρχο για την αποτυχία της πολιτικής της, όπως το ότι δεν κατάφερε να κάνει τίποτα για το πρόβλημα των σκουπιδιών ούτε για το οδικό δίκτυο, το οποίο είναι γεμάτο λακκούβες.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Αιώνιας Πόλης, είναι σχεδόν 300 ετών και κάθε χρόνο δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες. Η παράδοση της ρίψης κερμάτων στα νερά της έγινε διάσημη από τη ρομαντική κομεντί του Φρανκ Σινάτρα «Three Coins in the Fountain» του 1954. Η Φοντάνα ντι Τρέβι παρουσιάστηκε, επίσης, στην κινηματογραφική ταινία «La Dolce Vita» του 1960, όπου η ηθοποιός Ανίτα Εκμπεργκ περπατά στα νερά του σιντριβανιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή