Συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2019

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς και από πού θα αντληθεί η ναυτιλιακή χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια; Ποια μοντέλα πλοιοκτησίας θα εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση;

Σε έναν κλάδο που φαίνεται να επιστρέφει στις παραδοσιακές του αξίες και να εστιάζει και πάλι σε διατηρήσιμους ρυθμούς κερδοφορίας, πώς θα ανοίξουν οι πηγές ανταγωνιστικής χρηματοδότησης για τις εντάσεως κεφαλαίου ναυτιλιακές επιχειρήσεις;

Η ναυτιλία είναι για τους ανθρώπους των πράξεων. Ένας χώρος όπου ευέλικτοι πλοιοκτήτες και μάνατζερ εξοικειώνονται και καθημερινά κινούνται μέσα σε έναν κυκεώνα τεχνολογικών εξελίξεων, νέων κανονισμών και, κακά τα ψέματα, πολιτικής.

H Slide2Open Communications, σε συνεργασία με την Karatzas Marine Advisors & Co., διοργανώνει το Συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2019, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Κεντρική ομιλήτρια είναι η Ruthie Amaru, Chief Marketplace Officer της Freightos, της διαδικτυακής πλατφόρμας που προκαλεί disruption στον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών. H Freightos διαθέτει περισσότερα στοιχεία για την παγκόσμια ναυτιλία από οποιονδήποτε άλλο και η Ruthie Amaru υπόσχεται να παρουσιάσει κάποια από αυτά καθώς και για την αλληλεπίδραση μεταξύ λιανικού εμπορίου, δεδομένων (data) και πρακτικών, όπως το Amazon Prime Day (APD). Πράγματι, οι πωλητές της Amazon είναι ο σημαντικότερος πελάτης της Freightos. Θα εξηγήσει επίσης, πώς η Freightos κατάφερε να εξασφαλίσει μεγάλα εννιαψήφια ποσά σε συνολική χρηματοδότηση.

Με τη συμμετοχή 40 ακόμα ομιλητών από την Ελλάδα αλλά και από χώρες όπως η Ιαπωνία και το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων Ελλήνων και ξένων Εφοπλιστών, το Συνέδριο αποσκοπεί στο να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες όσον αφορά τις δράσεις, τις βέλτιστες πρακτικές και τις τάσεις στον χώρο της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Συντονιστής του συνεδρίου είναι ο αρχισυντάκτης του PWM των Financial Times, Yuri Bender. Ο ανώτερος ναυτιλιακός δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Costas Paris θα πραγματοποιήσει ζωντανές συνεντεύξεις επί σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες Εφοπλιστές.

Στην τελευταία ενότητα ο λόγος ανήκει στους πλοιοκτήτες και τα ανώτερα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών που θα διαμορφώσουν τα καταληκτικά συμπεράσματα της ημέρας. Το πρώτο πάνελ έχει θέμα Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος, ενώ στο δεύτερο συμμετέχουν εκπρόσωποι του νέου κύματος, η επόμενη γενιά που θα εκπροσωπηθεί από τους Φρίξο Παπαχρηστίδη, Αλέξανδρο Κ. Χατζηπατέρα, Isabelle Rickmers και άλλους, με συντονίστρια της συζήτησης τη Δανάη Μπεζαντάκου. Ο επίλογος θα δοθεί από τον πρ. πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Thenamaris Ship Management, Μανώλη Βορδώνη που θα μιλήσει για το θέμα του συνεδρίου τις παραδοσιακές αξίες και τον ρομαντισμό στη Ναυτιλία: In market fundamentals we trust!

Θα ακολουθήσει κοκτέηλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή