Game of Thrones: Φέτος ο χειμώνας έρχεται στη μέση της… άνοιξης

Game of Thrones: Φέτος ο χειμώνας έρχεται στη μέση της… άνοιξης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα όρια της (τηλεοπτικής) στέρησης έχουν φτάσει οι παραγωγοί του HBO τους θαυμαστές του δημοφιλούς «Game of Thrones», οι οποίοι ανυπομονούν για τον 8ο και τελευταίο κύκλο της σειράς που άλλαξε, όσο καμιά άλλη, τo τοπίο της τηλεόρασης την τελευταία δεκαετία. Τουλάχιστον, αυτή την εβδομάδα –συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής– το κανάλι έδωσε μια πρώτη γεύση της επερχόμενης σεζόν μαζί με την πολυαναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Στις 14 Απριλίου, λοιπόν, η αναμονή θα λάβει τέλος και άπαντες θα επιστρέψουν για μια τελευταία φορά στο μυθικό Γουέστερος για την τελική αναμέτρηση. Αυτό το «τελευταία», βέβαια, μην το παίρνετε και πολύ στα… σοβαρά, μιας και ήδη έχουν ανακοινωθεί τα γυρίσματα για μια καινούργια, prequel σειρά, η οποία θα μας ταξιδέψει πίσω στην αρχαία ιστορία του θαυμαστού κόσμου του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν. Η γνωστή μας αφήγηση, ωστόσο, με τον Τζον Σνόου, την Καλίσι, τον Τίριον και τους λοιπούς ήρωες τελειώνει εδώ, και μάλιστα με τρόπο που υπόσχεται να μείνει αξέχαστος.

Το πρόσφατο teaser, που είχε πάνω από 7 εκατομμύρια χτυπήματα στο YouTube μέσα σε λίγες ώρες, το μόνο που κάνει είναι απλώς να αυξήσει την ένταση ενόψει του κυρίως πιάτου. Σε αυτό βλέπουμε τα τρία αδέλφια Σταρκ (Τζον, Σάνσα, Αρια) να περπατούν με πυρσούς στην αρχαία κρύπτη του βορινού κάστρου τους. Αφού προσπερνούν τα αγάλματα των προγόνων τους, τα οποία τους ψιθυρίζουν (;) στο σκοτάδι, βρίσκονται μπροστά και στα δικά τους ομοιώματα. Κάπου εκεί μια… ψύχρα μπαίνει στο δωμάτιο, ένα φτερό καταψύχεται, ενώ μια απειλητική γαλάζια ομίχλη πλησιάζει· οι τρεις τραβούν τα σπαθιά τους και… cut. Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Ως γνωστόν, ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά στο Γουέστερος και ο Βασιλιάς της Νύχτας είναι πια προ των πυλών του ελεύθερου κόσμου ή κάπως έτσι – γενικώς η προηγούμενη σεζόν έπασχε κάπως σεναριακά. Ας ελπίσουμε πως το φινάλε δεν θα είναι ανάλογο με προχειροφτιαγμένα αμερικανικά μπλοκμπάστερ. Οι περισσότεροι, βέβαια, δεν πολυνοιάζονται ακόμη και γι’ αυτό. Το «Game of Thrones» έχει κατακτήσει πια τέτοια θέση στη συνείδηση του κοινού, έχει μετατραπεί σε τέτοια «μανία», ώστε ελάχιστους ενδιαφέρει εάν υπάρχουν τρύπες στην αφήγηση. Αυτά τα πεζά, άλλωστε, τα σαρώνει στο διάβα του ο φλογοβόλος δράκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή