Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Α&Μ Architects σε συνεργασία με τα γραφεία Petras Architecture και Doxiadis + Landscape Architects, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν μια πρόταση με ενεργειακή συνείδηση, αναβαθμίζοντας αισθητικά και ενεργειακά το συγκρότημα κτιρίων στον Άλιμο, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του. Η Τhe A&M Group συμμετείχε, μετά από πρόσκληση σε κλειστό διαγωνισμό, μαζί με άλλα γνωστά Αρχιτεκτονικά Γραφεία.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο-1

Το συγκρότημα κτιρίων της Grivalia Properties αποτελείται από τρία κτίρια, τα οποία στεγάζουν διεθνείς εταιρείες και περιβάλλονται από έναν υπαίθριο κήπο που χρησιμοποιείται ως κοινόχρηστος χώρος, με δρόμους κυκλοφορίας πεζών, όσο και περιμετρικό δρόμο για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο-2

Η σχεδιαστική ομάδα επικεντρώθηκε στην κάλυψη των αναγκών ενός σύγχρονου κτιρίου, για τις οποίες η υφιστάμενη κατάσταση χρίζει αναβάθμισης. Η βασική και πρωταρχική ιδέα του σχεδιασμού, ήταν η εκμετάλλευση των πράσινων χώρων και η δημιουργία μιας νέας ταυτότητας, παρόμοια με ένα σύγχρονο Campus.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο-3

Αυτό επιτεύχθηκε με την πρόταση δημιουργίας υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων εκτόνωσης και κυκλοφορίας πεζών, καθώς και με την αναβάθμιση των όψεων.

Η νέα τυπολογία των όψεων, αποτελείται από ένα διάτρητο, ενεργειακά ενσυνείδητο περίβλημα, το οποίο επιλεκτικά «φιλτράρει» το ηλιακό φως στο κτίριο, με τον ίδιο τρόπο που ένα δέντρο κάνει με τα φύλλα του, ανάλογα με τον προσανατολισμό και την θέση του ήλιου ανά εποχή.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο-4

Έτσι οι όψεις λειτουργούν βιοκλιματικά, επιτυγχάνοντας τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο εσωτερικό του κτιρίου, διατηρώντας συγχρόνως ανεμπόδιστες οπτικές φυγές προς τον περιβάλλοντα χώρο.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο-5

Εκτός από την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κελύφους, η The Α&Μ Group επικεντρώνεται επίσης στην αναβάθμιση του δικτύου κυκλοφορίας και των χώρων στάθμευσης, στη δημιουργία κεντρικών εισόδων – lobby για κάθε κτίριο, καθώς και στην αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν όλες οι λειτουργίες του συγκροτήματος με ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. 

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο-6

Την ομάδα διαχείρισης του σχεδιαστικού έργου αποτελούν οι Μιχάλης Μαυρολέων, Έστα Γεωργαλά, Αλέξανδρος Πασχαλούδης, Ελίνα Χρήστου, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Σταύρος Δημητρίου, Τσαμπίκος Πετράς και Θωμάς Δοξιάδης. 

Επιμέλεια: The A&M Group / www.am-architects.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή