ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Φασόλια, Όσπρια, Συνταγές, Καρότο, Πιπεριές, Σούπες

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10΄

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  • 2 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε)
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Βράζουμε τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Tι πίνουμε: Κόκκινο κρασί από τον αμπελώνα της Ζίτσας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ