Τέσσερα χρόνια…

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι μπορεί να συμβεί σε τέσσερα χρόνια; Ενα παιδί που σήμερα πηγαίνει στη Στ΄ Δημοτικού σε τέσσερα χρόνια θα είναι πια μαθητής λυκείου. Μια κερασιά που φυτεύεται σήμερα θα έχει ξεκινήσει την καρποφορία της. Ενας αλκοολικός που μπαίνει σε πρόγραμμα σε τέσσερα χρόνια θα μπορεί να δηλώνει 1.460 ημέρες νηφάλιος.

Σε τέσσερα χρόνια έχεις προλάβει να μπεις στο πανεπιστήμιο και να πάρεις πτυχίο. Σε τέσσερα χρόνια μια ρυτίδα στο μέτωπο έχει πια βαθύνει και έχουν βγει τέσσερις ολόκληρες σεζόν «House of Cards». Μια ομάδα έχει «χτυπήσει» τέσσερα πρωταθλήματα. Μέσα σε τέσσερα χρόνια μπορείς να περπατήσεις από την Αθήνα έως τη Ρίγα (της Λετονίας) και πίσω περί τις 35 φορές. Εχεις προλάβει να εκτίσεις την ποινή σου για χρέη στο Δημόσιο και να αποφυλακιστείς.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου έχει παλιώσει. Σε τέσσερα χρόνια μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι έχεις ολοκληρώσει έναν κύκλο ψυχοθεραπείας. Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα μπορείς κάλλιστα να ανοίξεις το κρασί που αποφάσισες να παλαιώσεις. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα φίδι έχει αλλάξει δέρμα κάμποσες φορές.

Σε τέσσερα χρόνια προλαβαίνεις να σχεδιάσεις τον γάμο σου, να παντρευτείς, να χωρίσεις και να εκδοθεί το διαζύγιό σου. Δύο φορές. Μέσα σε τέσσερα χρόνια κατασκευάστηκε η σήραγγα της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά, μήκους 6,5 χιλιομέτρων. Θα είχε ολοκληρωθεί συντομότερα, αλλά υπήρξαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Σε τέσσερα χρόνια η Disney θα έχει πουλήσει παγκοσμίως 30-40 εκατ. φωτόσπαθα και κάθε Ελληνας πολίτης θα έχει πετάξει στα σκουπίδια κάτι λιγότερο από 200 κιλά φαγητού. Με βάση την περυσινή του απόδοση, σε τέσσερα χρόνια ο Μέσι θα βάλει άλλα 200 επίσημα γκολ. Ενα παιδί θα έχει περιμένει τέσσερις φορές τον Αγιο Βασίλη. Σε τέσσερα χρόνια ένας πόλεμος μπορεί να αρχίσει και να τελειώσει. Θα έχει βγει άγνωστος αριθμός «νέων iPhone».

Αυτό είναι λοιπόν το διάστημα που χρειάστηκε ένα ελληνικό αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα να απορρίψει (ή να αφομοιώσει, αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο) το «ξένο σώμα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν ανοικτά για τον έως χθες κυβερνητικό εταίρο και να συμπλεύσουν με όσους ήδη από το 2015 έφριτταν με την εν λόγω συμμαχία. Κανείς δεν μπορεί να κρατάει τέσσερα χρόνια την αναπνοή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή