Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτογραφίες – βίντεο)

Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτογραφίες – βίντεο)

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρομακρατικό χτύπημα σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναιρόμπι. Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο σε νεκροτομείο της πρωτεύουσας της Κένυας, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται στους 14, με τους 13 να έχουν μάλιστα ταυτοποιηθεί.

Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για οκτώ νεκρούς απο την επίθεση, αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών Αλ-Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, μετέδωσε το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site.

Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Η οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αναφέρει σε σύντομο κείμενο που ανήρτησε στο πρακτορείο προπαγάνδας της, Shahada, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Νωρίτερα εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters οτι «εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναιρόμπι. Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα».

Ένας αστυνομικός ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο δήλωσε ότι «δεν υπήρχε χρόνος να μετρήσω τους νεκρούς, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά θύματα». 

Σύμφωνα με αυτόπτων μαρτύρων, στο κτήριο εισέβαλλαν τέσσερις ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας είναι πιθανό να βρίσκονται ακόμα εντός του κτηρίου.

Τρία αυτοκίνητα είχαν πιάσει φωτιά στην είσοδο ενώ στο Twitter αναρτήθηκε φωτογραφία από το χώρο του ξενοδοχείου όπου φαίνεται να κείτεται ένα ανθρώπινο μέλος.

«Είμαστε υπό επίθεση», δήλωσε στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρίσκεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Οι εργαζόμενοι των εταιριών που στεγάζονταν στο κτίριο φαίνεται να εξέρχονται πανικόβλητοι από το κτήριο, ενώ όπως δήλωσαν αρκετοί από αυτούς, άλλοι συνάδελφοι τους κρύβονται κατώ από τα γραφεία τους.

Είκονες με φλεγόμενα οχήματα σε χώρο στάθμευσης από το σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

Τεθωρακισμένο αυτοκίνητο της αστυνομίας έχει φτάσει στο ξενοδοχείο. Η αστυνομία και ο στρατός χειρίζονται την υπόθεση, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. 

Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτογραφίες – βίντεο)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή